Član Predsjedništva BiH

Izetbegović: Sebičnost i politikanstva koče razvoj BiH

09.05.2017.
u 13:01

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je danas u Travniku da sebičnost i politikanstva koče razvoj BiH i njen europski put, naglašavajući da probleme stvaraju oni koji se bore za vlast, a ne za BiH i njene narode.

- BiH ide prema Europi, ali jako sporo. Moramo shvatiti realnosti naše zemlje koja je drugačija od svih zemelja u regiji, a vjerojatno i u svijetu. Četiri ili pet koalicijskih partnera odlučuju o kretanju BiH u bilo kojem smjeru i svaki od tih partnera može je zaustaviti, a to gledamo ovih dan kad je u pitanju zakon o trošarinama koji je nezamjenjiv. Nema boljeg načina da se Federacija BiH pretvori u veliko gradilište, ali evo vidimo da nas sebičnosti koče - kazao je Izetebegović novinarima u Travniku, javlja Fena. 

Ocjenjuje da se, unatoč problemima, BiH kreće naprijed, te postoje pomaci na putu ka članstvu u EU i NATO-u, kao i u ekonomskom oporavku zemlje.

- Ipak, sve treba ići brže i bolje, samo treba više pameti i sloge, a manje politikanstva, pa mladi više neće odlaziti iz ove zemlje. Primjer je ovaj zakon o trošarinama. Možemo na sve strane graditi, da napravimo ovu zemlju kao što su i druge europske zemlje i onda to netko koči radi nekih politikantskih razloga ili izbora koji će biti tek za 18 mjeseci. Treba nam više mudrosti, odgovornosti i zrelosti - poručio je Izetbegović.

Ključne riječi

Komentara 1

MA
Marijan
06:35 10.05.2017.

Najveće kočnice u BiH-a su nacionalne stranke na čelu sa njihovim vođama.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije