Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Iz prometa isključeno 11 motociklista, za 121 izdan prekršajni nalog

13. srpnja 2020. u 12:54 0 komentara 71 prikaza

Kontinuiranim praćenjem i analizom stanja sigurnosti prometa u Hercegovačko - neretvanskoj županiji (HNŽ) uočeno je da znatan broj vozača motocikla nepoštivanjem prometnih propisa ugrožava svoju sigurnost i sigurnost drugih sudionika u prometu,, priopćeno je u ponedjeljak iz Ministarstva unutarnjih poslova HNŽ. Posebno je uočeno da velik broj motociklista u vožnji ne koristi zaštitnu kacigu, vozi neregistrirani motocikl, stvara preveliku buku, upravlja motociklom bez položenog vozačkog ispita „A“ kategorije, te obijesnom vožnjom ugrožavaju sigurnost prometa na cestama.

Uzimajući u obzir sve navedeno, Uprava policije MUP-a HNŽ provodi operativnu akciju „Motocikl“ od 01. srpnja do 30. rujna 2020. godine, sa pojačanom kontrolom prometa, te težištem na sankcioniranje motociklista koji se protupravno ponašaju. 

Od početka akcije do 10. srpnja pripadnici PU Mostar kontrolirali su 207 motociklista, iz prometa isključili 11 motociklista i izdali 121 prekršajni nalog sukladno Zakonu o sigurnosti pometa na cestama BiH.

Policijski službenici MUP-a HNŽ kontinuirano će nastaviti sa provođenjem akcije, a sve u cilju smanjenja prometnih nezgoda i stradalih.  

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.