član predsjedništva BiH

Ivanić: Nedopustivo je da Srbi nisu konstitutivan narod u HNŽ- u

Mladen Ivanić
08.11.2017.
u 19:08

Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić razgovarao je danas s predstavnicima Koordinacije srpskih udruženja u Mostaru te kazao kako Srbi nisu konstitutivan narod u Hercegovačko-neretvanske i u još tri županije u Federaciji BiH i da on, kao i ostali politički lideri iz RS-a, nemaju pravo da preko toga prelaze.

- Naša je obaveza da svakoga dana o tome jasno govorimo – kazao je Ivanić, posebno ističući kako šokira tišina iz međunarodnih institucija koje, kako je naveo, ništa ne čine da to barem jednom javno kažu i izvrše minimalan pritisak na nadležne institucije.

Na sastanku se razgovaralo i o tome kako srpski narod nema nikakvog uticaja na predlaganje i usvajanje proračuna u Mostaru, s obzirom da su, zbog neodržavanja izbora i nepostojanja Gradskog vijeća, ovlašteni potpisnici i predlagači proračuna za Grad Mostar gradonačelnik Ljubo Bešlić iz reda hrvatskog naroda i načelnik za financije iz reda bošnjačkog naroda, dok proračun usvaja Parlament FBiH.

- Ako su Srbi u Mostaru mogli uticati na to kakav će biti proračun dok je postojalo Gradsko vijeće Grada Mostara, apsolutno je nedopustivo da danas ide prijedlog proračuna, a da nema nijednog potpisa iz reda srpskog naroda – ocijenio  je Ivanić.

Dodao je kako je strašno da se za projekte srpskog naroda izdvoji 50 tisuće iz proračuna koji je 50 milijuna maraka.

- Pa ljudi to je strašno, toga nema nigdje - kazao je Ivanić, dodavši kako će uticati na to da sve ključne osobonosti iz RS-a, nevezano od političkih razlika, pokažu malo pažnje i zainteresiranost za to što se dešava.

Osim navedenog, razgovaralo se i o blokadi regionalnog stambenog programa obnove, odnosno o problemu obnove 37 kuća srpskih povratnika u Mostaru koji su aplicirali za taj program.

Ivanić je naglasio kako će tražiti od kolega iz Federacije BiH da omoguće treći potpis na Proračun Grada Mostara, a od predstavnika županijskih vlasti da Srbi postanu konstitutivan narod.

 - Bit ću ovdje i češće i više sve dok se barem jedna od ovih stvari ne riješi – obećao je Ivanić.

Ključne riječi

Komentara 2

DE
debelacija
04:07 09.11.2017.

pa šta je ovomu!??? biti konstitutivan....hahahahaaaaaa! gdje i zašto? ivanče, povuci ručnu!!!

DU
Deleted user
20:56 08.11.2017.

tako je ivanicu, objasni kako tvar funkcionira u RS koji tamo krvati uticaj imaju, osim u kolko sati ce biti misa u crkvi i na groblju. kako odjednom zanimanje za federaciju.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?