Islamisti uzeli streljivo

ISIL-ovci se hvale "plijenom" koji je stigao iz Konjica

irak4
Foto: Twitter
18.03.2015.
u 09:18

Na fotografijama se vidi kako se pripadnici zloglasne vojske ISIL nalaze pored skladišta streljiva koje vuku podrijetlo s ovih prostora

Dok se vlasti u BiH hvale kako će u borbi protiv vojske tzv. Islamske države donirati redovitim vojnim snagama Iraka 500 tona streljiva, prije nekoliko dana na Twitter profilima zloglasne vojske ISIL objavljene su fotografije zarobljenih skladišta streljiva koje su, kako pišu, osvojili zajedno s vojarnama 26. brigade iračke vojske na sjeveru Bagdada. U tom ratnom plijenu, hvale se pripadnici ISIL-a, nalazi se velika količina streljiva koju su iračkoj vojsci donirale Srbija, Hrvatska i BiH. ISIL je, kako prenosi list islamske omladine u BiH ‘SAFF’, objavio fotografije streljiva, a ispod fotografija streljiva kalibra 12,7 milimetara piše da je to streljivo iz BiH. Na fotografijama se vidi kako piše “Metak Kal. 12,7 x 108 mm sa zrnom...” što upućuje da je streljivo proizvedeno u Konjicu. Na ostalim fotografijama vojnici ISIL-a u prepoznatljivim vojnim odorama i maskirnim maramama na glavama fotografiraju se kraj ogromnog reda limenih kutija u kojima je uskladišteno streljivo. Spomenimo kako su vlasti u BiH do sada više puta donirale iz svojih skladišta streljivo i oružje za vojsku iračke vlade kao pomoć u obrani protiv islamskih terorista. 

Komentara 1

AI
andja.ivan.knezevic
19:00 18.03.2015.

bit će da su igmanovci pogriješili adresu.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?