izabrali put

Inzko: Nema više karte za natrag, samo za naprijed!

Valentin Inzko
20.05.2016.
u 18:08

Odlučujući dan za BiH bio je 15. veljače, kada je podnijela aplikaciju za prijem u Europsku uniju, jer je tada izabrala svoj pravac, izjavio je za Fenu u Beču visoki predstavnik Valentin Inzko, koji je zatvorio konferenciju "Poboljšanje poslovne klime u BiH".

- Nema više karte za natrag, samo za naprijed. To je najvažnije - kazao je Inzko.

Kada je to napravljeno, naveo je, važna je i brzina.

- Ljudi ne mogu vječno čekati. U posljednje dvije godine iz BiH je otišlo 80.000 ljudi. Zato treba omogućiti da mladi ljudi, među kojima je puno talenata, ostaju kod kuće ili da se vraćaju ili da se barem vraćaju kao konsultanti, rekao je Inzko. 

Konferencija “Poboljšanje poslovne klime u BiH” bila nastavak opsežnog projekta “Vizija 2020” s ciljem afirmacije BiH i podrške ekonomsko-socijalnim reformama, a organizirali su je Američko-bosanska fondacija i Centar za transatlantske odnose SAIS pri Johns Hopkins sveučilištu u Washingtonu, u suradnji s IDM institutom i Austrian Marshall Fundom iz Beča. Organizaciju konferencije u Beču je podržalo Veleposlanstvo BiH u Austriji. 

Organizatori konferencije su, također, istaknuli ulogu federalnog premijera Fadila Novalića i njegovog savjetnika Gorana Miraščića u provođenju reformi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije