sarajevo

INSTAGRAM BLOG TEST_YOUR_FITNESS priredio jedinstven sportski izazov u Sarajevu

17.09.2019.
u 11:01

Instagram blog @test_your_fitness je za ljubitelje sporta ovog vikenda priredio zanimljiv izazov pod nazivom „Da li je CrossFit zaista najbolji sport?“. 

Glavna zvijezda ovog jedinstvenog događaja je bio Luka Đukić (Instagram profil @luka.djukic), jedan od najboljih CrossFit takmičara u Srbiji. Luka ove godine ima za cilj da se kvalificira na CrossFit games, najbitnije takmičenje na svjetskoj razini, a njegov trener kaže da je Luka toliko talentiran da će sigurno biti među TOP 3 na svjetskoj razini u budućnosti. 

U suradnji s brojnim sportistima i klubovima njegov zadatak je bio testirati i pokazati vlastitu fizičku spremnost, sposobnosti i dostignuća kroz brojne aktivnosti: dizanje tegova, trčanje, plivanje, fitness, offroad i druge discipline. 

Glavni događaj se održao u subotu, 14. rujna , u CrossFit centru Sarajevo gdje su Luka i Dino Smajić (Instagram profil @dino.smajic), trener kluba CrossFit Sarajevo, odmjerili snage u klasičnom CrossFit takmičenju testiranja izdržljivosti i kondicije, kao i dizanju maksimalnih težina na tegovima.

Ekipa je druženje nastavila u gastro ranču K.K „Djeca Vjetra“ gdje ih je ugostila divna Sanja Tufo, koja je osim vrhunske tradicionalne bosanske hrane pripremila i izazove koje momci nisu očekivali kao što su prebacivanje vreća zobi u štalu i jahanje konja.

IZAZOV U PLIVANJU S ISMAILOM I NERMINOM

Pravi izazov je uslijedio u subotu navečer. Plivanje je sastavni dio CrossFita i bilo je interesantno vidjeti kako Luka i Dino plivaju sa profesionalcima iz plivačkog kluba Spid. Ekipa iz Spida prosto je oduševila cijelu ekipu bloga svojom energijom, posvećenošću i istrajnošću. Neopisivu motivaciju takmičarima pružio je Ismail Zulfić, dječak od osam godina koji pliva bez obje ruke.
Dino se trkao i s Nerminom Memićem, bh. paraolimpijskim plivačem koji je bez imalo muke pobijedio Dinu u disciplini plivanja. 

IZAZOV NA BJELAŠNICI

Druženje na olimpijskim ljepoticama Bjelašnici i Igmanu pod pokroviteljstvom Kenana Magode, direktora ZOI'84, započelo je s ekipom Next Horizon BiH koja je napravila predivne snimke i fotografije momaka kako treniraju i uživaju u ljepotama naših olimpijskih planina. Na Igmanu ih je dočekao i svojevrstan izazov trčanja do vrha ski skakaonice. Pobjedu je odnio Dino, uz aplauz i podršku šetača i turista na Igmanu. 

POBJEDNIK TEST YOUR FITNESS IZAZOVA

 „Ovo je bio poseban vikend i izazov za mene. Drago mi je što sam ga prihvatio i što sam dokazao da, ako ste dovoljno dobri u CrossFitu, s lakoćom možete savladati i brojne druge sportske discipline. Najviše sam impresioniran malim Ismailom protiv kojeg nismo imali šanse u plivanju. Ismail i njegovi treneri su mene naučili lekciju o tome šta je suština svakog sporta i i da ne postoji nikakav izgovor. Ako želiš da nešto postigneš, to doista možeš“, izjavio nam je Luka. 
Luka je na kraju vikenda izašao kao pobjednik „Test your Fitness“ izazova i za nagradu je osvojio pun gepek SANTE BiH proizvoda koje će ponijeti u Novi Sad kao i Oakley naočale od strane sponzora Optika Oculto. Mi mu želimo mnogo sreće u ostvarenju sportskih ciljeva. 

Test Your Fitness nastavlja s testiranjem sportova i dalje. 

https://www.instagram.com/tv/B2apqmpFsQe/?igshid=qobpdyt97zzg

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?