Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Idealan ručak za ljetne dane gotov u 10 minuta: Isprobajte umak za tjesteninu koji se ne kuha

Tuna, rajčica i bosiljak - ovako zvuči savršeni ljetni recept.
02. srpnja 2020. u 18:29 0 komentara 433 prikaza
Foto: shutterstock

Dolaskom toplijih dana sve nam se manje vremena provodi u kuhinji, a mnogi ljudi složit će se s tim da ni apetit nije prevelik. Zato biramo salate, lagano meso i umake - jela koja su brzo gotova.

Portal Martha Stewart donosi recept za umak koji možete jesti uz tjesteninu ili rižu, a ne kuha se! 

Sastojci koji su vam potrebni:

Pola kile narezanih rajčica srednje veličine

Pola šalice maslinovog ulja

2 režnja češnjaka

2 konzerve tune u ulju

1/4 šalice parmezana

1/4 šalice svježeg bosiljka

1 žličica vinskog octa

Sol

Tjestenina po izboru, preporučuju se špageti

Priprema:

U veliku zdjelu dodajte rajčicu, ulje, češnjak, bosiljak, ocat i sol. Sve promiješajte i ostavite da malo odstoji. Za to vrijeme skuhajte tjesteninu i ostavite 1/4 šalice vode u kojoj se kuhala za kasnije.

Tjesteninu dodajte u zdjelu s rajčicom, pridružite im tunu, parmezan i još malo maslinovog ulja.

Sve dobro izmiješajte, dodajte vodu u kojoj se kuhala tjestenina kako biste zagustili umak i dobili kremastu teksturu.

Pospite s još malo parmezana. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.