Čović i Dodik potvrdili savezništvo

HDZ BiH i SNSD okosnica vlasti, čeka se na Bošnjake

hdzsnsd
Foto: Portal Vecernji.ba
30.10.2014.
u 17:20

- Kao pobjednici u srpskom i hrvatskim narodu cilj nam je što prije uspostaviti vlast. Naše partnerstvo koje smo njegovali godinama i rezultati izbora su takvi da nastavimo s tim projektom, rekao je Čović nakon ovoga sastanka

Izborni pobjednici unutar hrvatskog i srpskog biračkog tijela na posljednjim izborima HDZ BiH i SNSD činit će okosnicu vlasti na svim razinama, rekli su u četvrtak nakon sastanka u Mostaru predsjednici Dragan Čović i Milorad Dodik ističući kako se nastavlja partnerski odnos ovih stranaka i snažno zauzimanje za provedbom reformi i europskim putom zemlje. 
- Kao pobjednici u srpskom i hrvatskim narodu cilj nam je što prije uspostaviti vlast. Naše partnerstvo koje smo njegovali godinama i rezultati izbora su takvi da nastavimo s tim projektom, rekao je Čović nakon ovoga sastanka. Pri tome je Čović naveo kako je sinoć razgovarao i s čelnikom SDA Bakirom Izetbegovićem čiju stranku vidi kao osnovicu za uspostavu vlasti na državnoj razini, Federaciji BiH i županijama.
U Mostaru je pak Dodik pojasnio kako je HDZ BiH za SNSD jedini sugovornik oko uspostave vlasti budući se radi o izbornom pobjedeniku među Hrvatima, te da očekuje brzu uspostavu vlasti u zemlji, objavio je Vecernji.ba. “Osovina vlasti je na razini BiH je uspostavljena ovdje u Mostaru”, rekao je Dodik. Pri tome je izrazio uvjerenje da će se među bošnjačkim političkim strankama uskoro iskristalizirati tko će biti u vlasti kako bi se napravile koalicije koje imaju stabilnu većinu.

Komentara 4

RO
rosa
00:52 31.10.2014.

Ovo je dobar dogovor. Za Čovića i Dodika, a Hrvati i Srbi mogu da budu promatrači kako provjerene "poštenjačine" neumorno rade na gomilanju materijalnih dobara za sebe i svoje poltrončine. Kao i do sada.

SC
Schlosser
07:27 01.11.2014.

Za koga je dobar taj dogovor ako su iz njega izostavljeni Bosanski hrvati.Dodik ne da niti cm otetog teritorija RS a Covic na sve pristaje samo da bi mu se dodvorio.Bosanska posavina je u vrijeme Kraljevine Jugoslavije bila u Banovini Hrvatskoj a dans nije,ostavljena je i napustena od strane politicara koji imaju vecinu u Hrvatskom narodu u BiH.Zalosno,sto drugo reci.Prodane duse kao i 1995 prilikom potpisivanja Daytona.

IN
inzikaat
18:13 30.10.2014.

Zar ovo nije već viđeno, pitam se šta slijedi,?- jer prije 23 godine svijetu je dobro poznato a i narod je dobro iskusio samo se nije opametio i nažalost tu je ključ uspjeha naših političara koji se dobro prilagode naivnom narodu, e pa mnogo sreće i uspjeha u drugom pokušaju naravno i II poluvrijeme se igra, a možda budu i produžetci i na kraju penali ko kome zabije prvi taj je pobjednik, odluka mora pasti!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije