izabrana izvršna vlast

HB županija dobila Vladu, premijer Ivan Vukadin

Željka Mihaljević
21.12.2020.
u 12:44

U Tomislavgradu je danas održana 6. izvanredna sjednica Skupštine Hercegbosanske županije na kojoj je dvotrećinskom većinom razriješena Vlada Ivana Jozića te potvrđena nova na čelu s Ivanom Vukadinom.

Novi premijer je, nakon potpisivanja svečane prisege, između ostaloga, kazao:

"Nakon općih izbora 2018. došlo je vrijeme završiti priču o Vladi HBŽ-a, uz sve ono što se događalo i što će se događati u idućem razdoblju. Zahvaljujem na ukazanome povjerenju za sastav vlade, pogotovo sudionicima pregovora iz svih klubova na ustrajnome i korektnome pristupu da se dobije Vlada koja će rješavati probleme koje muče njezine stanovnike. Vlada će imati samo pola mandata, ali smo odlučni u te dvije godine obaviti posla koliko ga neki ne bi napravili ni u dvostruko duljem mandatu. Učinit ćemo sve da HBŽ bude primjer čitavoj BiH, pokazujući da su dogovori mogući, unatoč političkim razlikama."

Izabrana je dvotrećinskom većinom sa 17 glasova "za", šest "protiv", dok dva zastupnika iz SNSD nisu došla na izvanredno zasjedanja Skupštine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije