investicija

Gradi se tunel Nevesinje - Mostar

ilustracija
26.05.2019.
u 14:58

Skupština općine Nevesinje usvojila je zaključak da se rehabilitacija i izgradnja magistralnog puta M 6.1 prema Mostaru i povezivanje općine Nevesinje i istočne Hercegovine s Кoridorom Vc odredi kao strateški infrastrukturni prioritet.

Načelnik općine Milenko Avdalović zadužen je da podnese inicijativu Vladi Republike Srpske za preusmjeravanje novčanih sredstava s projekta „Modernizacija regionalnog puta Nevesinje – Berkovići“ na projekt „Rehabilitacija i izgradnja dijela magistralnog puta koji spaja istočnu Hercegovinu s Кoridorom Vc“, prenosi Hercegovina press.

U zaključku je navedeno da je magistralna prometnica prema Mostaru u lošem stanju i da se prema Vladi uputi inicijativa da se pronađe rješenje za izgradnju ove prometnice. 

"Izgradnjom tunela riješio bi se prevoj Grebak, smanjila dužina postojeće dionice i povećala sigurnost korisnika prometnice", navodi se u Zaključku.

Dodaje se da lokalna zajednica podnošenjem inicijative ne odustaje od modernizacije prometnice Nevesinje – Berkovići budući da podržava realizaciju projekta izgradnje vjetroparka Trusina. U sklopu ovog projekta radit će se rekonstrukcija prometnice prema lokalitetu Trusina, obrazloženo je u Zaključku koji će biti upućen Vladi RS.

Načelnik Avdalović naglasio je da je otvorena mogućnost da se napravi povijesni poduhvat priključenja općine na Кoridor Vc.

Rekao je da je razgovarao s mještanima Trusine koji se protive inicijativi, ali smatra da je izgradnja prometnice prema Mostaru kao jedna od najfrekventnijih u Hercegovini, u ovom trenutku prioritet općine.

U Nevesinju je već rađeno idejno rješenje za tunel prema Mostaru.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije