Odaju počast

Građani iz cijele BiH dolaze na Nizamin grob

storyeditor/2023-08-24/grob.jpeg
avaz
25.08.2023.
u 11:21

Pripadnici FUP-a koji su preuzeli mobitel ubojice poslali su ga na vještačenje u Njemačku

Prošla su dva tjedna od nezapamćenog zločina u Gradačcu, kada je Nermin Sulejmanović ubio tri osobe, a tri ranio. BiH, susjedstvo, ali i Europu potresla je činjenica kako je ubojstvo svoje nevjenčane supruge Nizame Hećimović prenosio uživo na Instagramu. Kako su u naselju Mionica gdje je Nizama nekad živjela kazali susjedi za Avaz, veliki broj građana iz cijele BiH dolazi na Nizamin grob kako bi odali počast i solidalizirali se s boli koji prolazi njena obitelj.

S druge strane tijelo monstruma Nermina Sulejmanovića i dalje se nalazi u Komemorativnom centru u Tuzli, a još nitko nije podnio zahtjev za njegovo preuzimanje.

Jedan papir, odnosno službena potvrda da Sulejmanovića nitko od obitelji ili rodbine ne želi ukopati dijeli građane Gradačca od činjenice da će oni platiti ukop ovog monstruma. Komemorativni centar Tuzla već je poslao dopis lokalnoj zajednici, jer netko mora platiti troškove ukopa. Gradonačelnik Edis Dervišagić potvrđuje da su dobili dopis, ali i da je neformalnog karaktera.

- U njemu se navodi kako su iz medija saznali kako obitelj neće preuzeti tijelo. U tom slučaju očekuju da se Grad uključi. Odgovorili smo kako čekamo službene informacije po tom pitanju, nakon čega ćemo svakako svoj dio posla obaviti onako kako zakon nalaže - rekao je Dervišagić. A zakon je jasan. Jedinice lokalne samouprave iz proračuna izdvajaju troškove ukopa ako njegovi srodnici odbiju preuzeti tijelo. Jasnije rečeno, platit će ga građani Gradačca.

- Spremni smo izvršiti obaveze, a isto tako tražimo i ono što nam pripada u smislu refundacije troškova. S obzirom na činjenicu da se radi o ubojici, očekujemo i dokumentaciju iz MUP-a i Tužiteljstva da to možemo obaviti - kazao je Dervišagić.

U međuvremenu se čekaju rezultati vještačenja Sulejmanovićeva mobitela koji bi dosta toga mogao razjasniti. Pripadnici FUP-a koji su preuzeli mobitel trostrukog ubojice iz Gradačca Nermina Sulejmanovića, poslali su ga na vještačenje u Njemačku, saznaje Avaz. Razlog je što je mobitel zaključan i istražitelji ga nisu mogli otključati. On se ugasio prije šest dana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?