Veleposlanstvo RH u BiH

Glasovanje na izborima za Europski parlament održat će se na 40 mjesta

glasovanje
25.04.2019.
u 09:11

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u BiH objavilo je u srijedu ponovni poziv na prethodnu/aktivnu registraciju birača za glasovanje u inozemstvu za izbor članova Europskog parlamenta iz RH.

Zahtjevi za prethodnu/aktivnu registraciju i zahtjev za promjenu mjesta aktivne registracije birači podnose najbližem diplomatsko-konzularnom predstavništvu RH u BiH, odnosno nadležnom uredu uprave u RH ako će na dan održavanja izbora boraviti u RH.

Rok do kojeg birači mogu podnositi zahtjeve za upis, dopunu ili ispravak registra birača (završetak prethodne/aktivne registracije) je srijeda, 15. svibnja 2019. Izbori za članove Europskog parlamenta iz RH u diplomatsko-konzularnim predstavništvima RH u BiH održat će se u nedjelju, 26. svibnja ove godine.

U BiH izbori će se održati u sjedištima diplomatsko-konzularnih predstavništava na ukupno četrdeset biračkih mjesta. Birači koji ostvaruju pravo na glasovanje su hrvatski državljani koji imaju prebivalište u RH te trebaju diplomatsko-konzularnom predstavništvu RH u BiH dostaviti zahtjev za prethodnu registraciju birača s prebivalištem u Hrvatskoj, potom hrvatski državljani koji nemaju prebivalište u RH i koji nisu podnijeli zahtjev za e-osobnom iskaznicom, kao i oni koji su podnijeli zahtjev za e-osobnom iskaznicom. Zahtjevi se mogu podnijeti osobno, poštom, telefaksom ili e-poštom.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?