imenovani novi članovi

Gagro, Klepić i Miloš u Nadzornom odboru Aluminija

aluminij
Foto: VL
24.08.2015.
u 13:35

Dioničari Aluminija, odnosno njihovi opunomoćenici koji su sudjelovali u radu danas održane Skupštine dioničara Aluminija d.d. Mostar, razriješili su dužnosti, na osnovi prethodne odluke Vlade FBiH, tri člana Nadzornoga vijeća Aluminija koji su zastupali državni udio u kapitalu Društva.

 Riječ je o dosadašnjem predsjedniku toga tijela Mirsadu Mujiću te članovima Mladenu Alpezi i Mehmedu Jahiću, priopćeno je iz Aluminija.

 Također, u skladu s odlukom Vlade FBiH, za nova tri zastupnika 44 posto vlasničkoga udjela Vlade FBiH u Nadzornomu vijeću Aluminija, u svojstvu vršitelja dužnosti na razdoblje do najdulje 90 dana, imenovani su Rafael Gagro, Zdenko Klepić i Dalibor Miloš.

 Podsjećamo, male dioničare odnosno njihovih 44 posto kapitala u Nadzornom vijeću Aluminija i nadalje će zastupati Krunoslav Beljo, Ivica Galić i Tomislav Krešić, dok će 12 posto vlasničkoga udjela Vlade Republike Hrvatske nastaviti zastupati Ivica Martinić.

 Na današnjoj Skupštini, održanoj pod predsjedanjem punomoćnika Vlade FBiH Adnana Frljaka, nije usvojena Odluka o usvajanju Godišnjeg izvješća o poslovanju Aluminija za 2014. godinu, koje uključuje financijsko izvješće, izvješće revizora, izvješće Vijeća za reviziju te izvješće o radu Nadzornoga vijeća.

 Nazočni dioničari, odnosno njihovi opunomoćenici, nisu usvojili niti Odluku o raspodjeli dobiti/pokriću gubitka Aluminija za prethodnu godinu, navodi se u priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije