Ovo nismo očekivali

Frizerka kratkim eksperimentom otkrila što se događa s kosom kada ne koristite pravilan šampon

13.10.2020.
u 07:35

Obojena kosa zahtjeva više brige i njege, tvrdi frizerka Rachel

Svi koji farbaju svoju kosu znaju da ju treba redovito održavati i da takva kosa zahtjeva puno brige - pogotovo ako ste se odlučili za jarke boje poput crvene i tamno ljubičaste. Mnogi će uložiti u serume i kreme za kosu, ali ne i u šampon ili regenerator koji se brzo troši jer smatraju da nije potrebno.

Taj mit odlučila je razbiti frizerka Rachel Trach. Na svom Facebook profilu objavila je video u kojem je pokazala kako korištenje jeftinog i nekvalitetnog šampona utječe na obojenu kosu, prenosi The Sun.
Izvela je mali eksperiment - uzela je šampon iz drogerije i onaj profesionalni, iz salona. Svaki od njih stavila je u čašu s vodom i umočila pramen obojene kose.

Šampon za profesionalnu njegu nije znatno promijenio boju vode, dok onaj iz drogerije je što bi značilo da jeftiniji šamponi brže ispiru boju za kosu. Također, njegova tekstura bila je rijetka, a boja prozirna - šampon namijenjen obojenoj kosi trebao bi biti jače gustoće i boje.
Obratite pažnju na ove stvari kada ćete sljedeći put kupovati novi šampon, savjetuje frizerka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije