Dragan Mektić

Fokusirati se na prevenciju da suzbijamo uzroke koji mogu dovesti do katastrofa

Dragan Mektić
03.03.2017.
u 12:17

Svečanim prijmom na kojem su zaslužnim pojedincima i organizacijama uručena priznanja za doprinos u oblasti zaštite i spašavanja danas je u Sarajevu, u organizaciji Ministarstva sigurnosti BiH, obilježen Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite, zaštite i spašavanja BiH.

Ministar sigurnosti Dragan Mektić je, čestitajući pripadnicima civilne zaštite ovaj dan, izrazio zadovoljstvo što se daje sve veći značaj civilnoj zaštiti, prije svega u smislu prevencije, a poslije u otklanjanju posljedica katastrofa. Istaknuo je da pripadnici Civilne zaštite rade jako častan posao.

- Pozivam vas i molim da kad god možete, svuda i na svakom mjestu u okviru svoje profesije i svog posla, zaštitite građane, pomognete im bez obzira na to ko su, šta su, bez obzira na bilo koju priopadnost i opredjeljenje - poručio je ministar Mektić, ističući da je ljudski život najvredniji.

Po njegovim riječima, u BiH se svakim danom daje sve više pažnje civilnoj zaštiti.

- Mi smo područje koje je sklono određenoj vrsti katastrofa. Mislim da se, prije svega, trebamo, koliko je god moguće više fokusirati na prevenciju, da suzbijamo uzroke koji mogu dovesti do katastrofa - istakao je.     

Zahvalio je pripadnicima civilne zaštite za sve što su učinili i što čine na zaštiti i spašavanju, pozvavši ih da "ostanu i dalje u toj funkciji".

Najavio je da, kao rezultat nastojanja da se uspostavi što bolja i funkcionalnija civilna zaštita, spremaju veliku vježbu, zajedno s NATO-om, koja bi trebala biti održana krajem septembra.

Tijekom prijma pročitan je proglas generalnog tajnika Međunarodne organizacije za civilnu zaštitu (ICDO) Vladimira Kuvšinova u kojem se, između ostalog, navodi da civilna zaštita mora postati suštinski element sigurnosti svake zemlje.

- Bez tehnički opremljenih i profesionalno obučenih službi civilne zaštite nije moguće osigurati normalno funkcioniranje bilo koje države i garantirati sigurne uvjete života za njeno stanovništvo - poručio je Kuvšinov. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije