koronavirus

FBiH će formirati ekspertni tim za analizu ruskog cjepiva

20.08.2020.
u 15:31

Kako je Čerkez kazao, još nije dostupno dovoljno ni pokazatelja ni saznanja o ruskom cjepivu kojoj treba pažljivo pristupiti, piše Klix.ba.

"U tom pogledu će vrlo brzo biti formirana šira ekspertna grupa u FBiH. Jako je važno da cjepivo bude sigurno, da je provjereno i certificirano. Nećemo ulaziti ni u kakve rizike", rekao je Čerkez.

On je dodao da FBiH već ima strategiju cijepljenja u smislu za koje kategorije stanovništva bi bila prvenstveno osigurana.

"Što se tiče našeg sustava, mi imamo vrlo jasnu pripremljenost. Pitanje je samo nabavke cjepiva, a i financije prilikom nabavke neće biti problem", dodao je Čerkez.

Podsjetimo, Rusija je počela s masovnom proizvodnjom cjepiva protiv koronavirusa, nazvane Sputnik V, iako brojni svjetski stručnjaci sumnjaju u njenu učinkovitost. Iz Svjetske zdravstvene organizacije osporavaju ovo cjepivo jer nije prošla propisane faze ispitivanja.

Podsjetimo da je Šef predstavništva RS-a u Rusiji Duško Perović već najavio da se procjenjuje da bi RS krajem ove godine mogla doći do ruskih cepiva, o čemu je obaviješten i član predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?