Specijalni izaslanik za Zapadni Balkan

Escobar: Otvorena je mogućnost da Dodik povuče odluke koje je donio

08.11.2021.
u 14:39

Imao sam produktivan sastanak s Miloradom Dodikom i otvorena je mogućnost da se povuku odluke koje je donio, kazao je zamjenik pomoćnika državnog tajnika SAD-a i specijalni izaslanik američkog predsjednika za Zapadni Balkan Gabriel Escobar.

Escobar se susreo s članovima Predsjedništva BiH, a nakon što je održao sastanak i sa članovima kolegija Zastupničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine obratio se medijima.

"Poruka koju ćete čuti i od lidera iz regije je da rata neće biti", kazao je on te naveo kako je osim ovoga razgovarano i o ekonomskim pitanjima.

Prema njegovim riječima, druga stvar o kojoj je došao razgovarati ovdje je nevjerojatan ekonomski potencijal koji Balkan posjeduje, istaknuvši da je Balkan najbrže rastući dio Europe u ovom trenutku.

"Upravo zbog ovog nevjerojatnog ekonomskog rasta, doduše dozvolite mi da kažem da BiH ne dijeli sve parametre tog rasta, ali upravo taj veliki rast u regiji je razlog što ćete biti potrebni Europi", kazao je Eskobar.

Kaže da mu je drago da je imao produktivan sastanak s Miloradom Dodikom.

"Otvorena je mogućnost da se povuku odluke koje je donio, ali i najavio, odnosno odluke koje su usvojene u NSRS-u, ali i one koje je najavio da će uraditi", izjavio je on.

Na kraju je kazao kako politička kriza povećava nedostatak povjerenja kod investitora da bi ovdje investirali.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije