Testirano 70 briseva

Epidemiološka situacija u HBŽ i dalje se komplicira, do 15 sati broj zaraženih povećan za 21

26.08.2020.
u 16:01

 HBŽ danas do 15 sati stigli su novi nalazi za 70 testiranih briseva na koronavirus. Riječ je uglavnom o kontaktima do jučer potvrđenih slučajeva, a rezultati su zabrinjavajući budući da potvrđen 21 pozitivan slučaj. Od toga je u Livnu 16 novozaraženih, u Tomislavgradu 4 i u Kupresu 1.
Ukupan broj aktivnih slučajeva u HBŽ je 201, od čega u Livnu 116, Tomislavgradu 38, Drvaru 36 i Kupresu 11.
Podsjetimo, jučer je u Županijskoj bolnici u Livnu na jednom od odjela umrla pacijentica kod koje je potvrđen covid-19, a danas još jedan pacijent. Tako se i broj umrlih, pozitivnih na koronavirus, u HBŽ sa šest povećao na sedam.U KB Mostar hospitalizirane su 4 osobe, tri iz Livna i jedna iz Drvara.
Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo HBŽ dr. Diana Mamić kazala je da prema kliničkoj slici, od 80% trenutno zaraženih ima razvijenu kliničku sliku koja se proteže od lakše do srednje s nekoliko težih slučajeva. U ime Kriznog stožera ministarstva zdravstva HBŽ, dr. Mamić još jednom je pozvala građane na pojačan oprez i poštivanje svih propisanih mjera.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?