PREDSTAVNICA EU

Eichhorst: Istječe vrijeme za izmjene Izbornog zakona u BiH

29.11.2021.
u 14:09

Predstavnica EU Angelina Eichhorst kazala je danas da istječe vrijeme za izmjene Izbornog zakona u Bosni i Hercegovini. U zgradi Delegacije Europske unije u Sarajevu od jutros se odvijaju razgovori europskih i američkih diplomata s domaćim službenicima. 

Prvi su na sastanku bili Vehid Šehić iz Koalicije "Pod lupom" i predsjednik Centralne izborne komisije Željko Bakalar.

Eichhorst je kazala da su razgovori počeli sastankom sa Šehićem i Bakalarom, a da se nastavljaju te da će u idućim danima razgovarati s velikim brojem domaćih službenika.

"Ovdje smo radi nastavka diskusije sa svima u BiH. Tu smo na raspolaganju tri ili četiri dana, ako bude trebalo i duže. Razgovaramo o temi kako osigurati pravične i transparentne izbore, svjesni okolnosti u kojima se nalazimo, a riječ je o dubokoj krizi”, naglasila je.

Dodala je da je cilj osigurati održavanje izbora u listopadu iduće godine na pravičan i transparentan, nediskriminatoran način.

"Možda najvažnija poruka je da vrijeme istječe da bi se osigurale kredibilne izmjene Izbornog zakona koje bi se uputile u Parlament na usvajanje", zaključila je, prenosi Klix.ba.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?