Potpisan ugovor za prvu fazu radova, potvrdili iz Grada Mostara

Drvena škola u Vojnu odlazi u povijest, počinje gradnja nove

05.01.2023.
u 09:32

Projektom je predviđena škola koja ima podrum, prizemlje i kat. U školi će biti pet učionica od 39 četvornih metara. U prizemlju će biti tri učionice, zbornica i sanitarni čvor, posebno za nastavnike, posebno za učenike. Na katu su predviđene dvije učionice i višenamjenska dvorana

Nova zgrada područne škole Vojno u Mostaru uskoro će se početi graditi nakon što je potpisan ugovor za prvu fazu izgradnje, čiji su radovi vrijedni 384.517,51 KM s PDV-om, potvrdio je za bljesak.info stručni savjetnik u Službi za građenje i obnovu Grada Mostara Slavenko Marić.

- Najprije je potpisan okvirni sporazum, potom proveden mini natječaj te potpisan ugovor broj jedan za prvu fazu izgradnje, a to je konstrukcija objekta. Izvođač je EURO-VIG iz Mostara - kazao je Marić. Rok za izvođenje radova je šest mjeseci od uvođenja u posao. Od navedenoga iznosa, prema Marićevim riječima, 100.000 KM donacija je Županije, a razliku plaća Grad iz proračuna. - Prva faza je konstrukcija objekta i to se može isfinancirati, što podrazumijeva objekt pod krovom. Građevinska dozvola je izdana i pravomoćna je - kazao je Marić. Okvirni sporazum potpisan je na dvije godine, najviše radi financiranja - objasnio je Marić jer su radovi procijenjeni na oko milijun KM, što je teško isfinancirati iz gradskog proračuna, a, kako kaže, tražit će se novac i s drugih strana.

Izgradnja područne osnovne škole Vojno (koja pripada OŠ Ivana Gundulića) planira se izvoditi prema projektnoj dokumentaciji tvrtke Arhitekt iz Mostara. Prezentacija idejnog projekta održana je u travnju 2022. na javnoj raspravi u naselju Potoci, a nazočio joj je veliki broj mještana iz Potoka i Vojna. Kako je rečeno na prezentaciji, pribavljena je urbanistička suglasnost i urađen je idejni projekt.

Riješeno je zemljište za školu koja će se nalaziti ispod sadašnjeg sportskog terena u Vojnu, odmah pored postojeće neuvjetne zgrade drvene škole. Nova škola, kako je na raspravi kazao Damir Aničić uime projektantske tvrtke, prostirala bi se na ukupno 600 četvornih metara. - Projektom je predviđena škola koja ima podrum, prizemlje i kat. U školi će biti pet učionica od 39 četvornih metara. U prizemlju će biti tri učionice, zbornica i sanitarni čvor, posebno za nastavnike, posebno za učenike. Na katu su predviđene dvije učionice i višenamjenska dvorana od 150 kvadrata - rekao je ranije Aničić.

Inače, učenici ovog mostarskog naselja nastavu već dugi niz godina pohađaju u drvenom i neuvjetnom školskom objektu, navodi bljesak.info.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije