autocesta sarajevo - beograd

Dostavljen prijedlog kontakt-točke mosta na Savi

06.03.2019.
u 12:50

Ministarstvo prometa i veza BiH uputilo je Vijeću ministara na mišljenje informaciju prema kojoj bi kontakt-točka za gradnju novog mosta preko rijeke Save bila dionica kod Kuzmina (Srijemska Rača - Rača), izjavio je Srni tajnik ovog Ministarstva Igor Pejić.

On je objasnio da je za “gornji” dio trase autoceste Sarajevo - Beograd, Srbija predložila kao kontakt točku dionicu kod Kuzmina Srijemska Rača - Rača, gdje će biti građen most preko rijeke Save. “Za gornji dio ove trase Srbija je pripremila projektnu dokumentaciju prema ovoj kontakt točki, kao i njezino idejno rješenje i projektnu dokumentaciju”, rekao je Pejić.

On je dodao da je Ministarstvo, po zaprimljenom prijedlogu, organiziralo sastanak s nadležnim ministarstvima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH te gradskim institucijama u Bijeljini nadležnim za prostorno uređenje.
Prema njegovim riječima, konstatirano je da prijedlog Srbije nije u suprotnosti s prostornim planovima Srpske i Grada Bijeljina.

“Grad Bijeljina u ovom trenutku priprema svoj novi prostorni plan. Utvrđeno je da taj novi most ne bi bio u suprotnosti s novim prostornim planom grada. Tako je riješeno jedno prilično važno pitanje, a ono podrazumijeva kontakt točku mosta, do koje će srbijanska strana graditi svoju dionicu te autoceste”, istaknuo je Pejić.

On je izrazio nadu da će uskoro na sjednici Vijeća ministara biti potvrđeno da prijedlog Srbije nije u suprotnosti s prostornim planovima u BiH te dodao da se o gradnji novog mosta preko rijeke Save razgovaralo i s nadležnima u Distriktu Brčko. Kada je riječ o “donjem dijelu” trase autoceste Sarajevo - Beograd, a koji se odnosi na istočni dio BiH, Pejić je rekao da je tu situacija poprilično jasna.

“Srbijanska strana skoro je izgradila dionicu svog dijela autoceste, a koja se poklapa s našim dijelom. Njima nedostaje još 40 kilometara do Graničnog prijelaza Vardište”, rekao je Pejić.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?