banja luka

Dodik traži da se biskup Komarica ispriča zbog usporedbe Banje Luke i Bleiburga

Milorad Dodik
19.05.2016.
u 17:24

Postoje zakonske mogućnosti za određene procese zbog netolerancije i širenja mržnje i neistina, ali bilo bi najprimjerenije da sam biskup izađe u javnost i ispriča se, rekao je Dodik

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik pozvao je danas biskupa banjolučkog Franju Komaricu da se ispriča Srbima zbog izjave u kojoj je uporedio Banju Luku i Bleiburg i time, kako je naveo Dodik, koliko-toliko doprinese normalizaciji odnosa.

Dodik je na današnjoj pres-konferenciji još jednom osudio usporedbu Banje Luke i Bleiburga, koje je neprihvatljivo, bez obzira na to što se radi o izjavi biskupa, prenosi Fena. 

- Mislim da bi bilo korisno da pozovem biskupa da javno izađe, ogradi se i ispriča zbog te izjave i na taj način koliko-toliko doprinese normalizaciji odnosa, jer je na ovaj način očito da s biskupom Komaricom nećemo moći surađivati, dok na ovaj način tertira Banju Luku- ustvrdio je entitetski predsjednik.

Zna, kaže, kako postoje zakonske mogućnosti za određene procese zbog netolerancije i širenja mržnje i neistina, ali da bi bilo najprimjerenije da sam biskup izađe u javnost i ispriča se zbog izjave.

Na taj način bi se, navodi Dodik, izgradio ponovno jedan dobar odnos. 

- Biskup Komarica je u prethodnom razdoblju doprinosio razumijevanju, a institucije vlasti RS-a su pomagale aktivnostima koje je provodio, kao što je donatorska konferencija za obnovu crkve na Petrićevcu i pomoć Vlade za rad katoličke gimnazije u Banjoj Luci i drugo. S ovakim izjavama to će se dovesti u pitanje. Ne možemo ostati neraščišćenog stanja u pogledu ovakve jedne izjave, rekao je Dodik.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?