predsjednik Republike Srpske

Dodik: Ako EU prihvati nametanje izbornog zakona, znači da je europski put BiH završen

milorad dodik
Dejan Rakita/PiXSELL
13.01.2024.
u 18:19

“Ako prihvate da je u BiH normalno ono što kod njih nitko ne smije ni pomisliti, jasno će poručiti da BiH nije država, nego eksperiment”, naveo je Dodik

Ako Europska unija prihvati nametanje izmjena Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, to će značiti "da je europski put završen i da Bosna i Hercegovina postaje crna rupa na karti Europe", objavio je predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik.

U objavi na ‘X’ nalogu, Dodik je naveo kako će stav EU prema namjeri visokog predstavnika u BiH, Christiana Schmidta, da nametne promjene tehničkog aspekta izbornog zakona, pokazati kako tretiraju BiH.

“Ako prihvate da je u BiH normalno ono što kod njih nitko ne smije ni pomisliti, jasno će poručiti da BiH nije država, nego eksperiment”, naveo je Dodik, prenosi N1.

Upitao je i “čemu žurba”.

 

 

Podsjetimo, izmjene tehničkog aspekta Izbornog zakona BiH o kojima se govori već godinama aktualizirao je visoki predstavnik Christian Schmidt, kada je 19. prosinca priopćio kako će nametnuti izmjene koje se tiču izbornog integriteta ako ih dužnosnici ne izglasaju.

U proteklim danima održani su susreti vladajućih iz FBiH, po ovom pitanju, a jučer je predsjednik NIP-a i ministar vanjskih poslova BiH, Elmedin Konaković, poručio kako je siguran da će – ako pregovori ne uspiju među bh. dužnosnicima – Schmidt djelovati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije