Naslovnica Vijesti

Djevojčica s kroničnim zatvorom završila u bolnici, liječnici joj u trbuhu pronašli neobične loptice

Djevojčica nije uspjela probaviti malene crne loptice koje se nalaze u popularnom 'čaju s mjehurićima'
13. lipnja 2019. u 08:45 0 komentara 710 prikaza

Jedna 14-godišnja djevojčica s istoka Kine završila je u bolnici zbog kroničnog zatvora i lošeg apetita koji ju je mučio pet dana, a liječnici su se šokirali kada su vidjeli što se nalazi u njezinom trbuhu. 

Naime, u trbuhu je imala više od 100 mjehurića čaja, pića popularnog u istočnoj Aziji koje se priprema od čaja, mlijeka i malenih loptica poznatih kao biseri ili bobice. Riječ je o osušenom korijenju biljke tapioke iz Južne Amerike.

Djevojčica nije uspjela probaviti malene crne loptice, a liječnici kažu kako je njezin trbuh bio napuhnut. U želudcu, crijevima i rektumu imala je više od stotinu loptica.

 

 | Autor :

 

Liječnici su objasnili kako su se loptice u djevojčici sakupljale duže vrijeme te su joj prepisali laksative kako bi ih izbacila iz sebe, piše Mirror. 

Liječnici kažu kako je škrob iz tapioke teško probavljiv, a proizvođači 'mjehurića čaja' znaju dodavati i razne konzervanse kako bi poboljšali njihovu teksturu.

Iako potječe s istoka, čaj s mjehurićima postao je popularan i u mnogim zapadnim zemljama.

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.