1. nogometna liga fbih

Derbi u Olovu - ulaznice davno razgrabljene za ovaj susret

12.08.2023.
u 15:34

Danas počinje prvenstvo u 1. nogometnoj ligi FBiH, drugom jakosnom bh. natjecanju (uz 1. ligu Republike Srpske)

Danas počinje 23. prvenstvo u Prvoj nogometnoj ligi FBiH. Samo prve sezone (2002./03.) u ligi se natjecalo 19 klubova, svih ostalih sezone liga je imala 16 klubova. Pisali smo prije nekoliko dana o prilikama u ligi, snazi klubova, autsajderima i favoritima, prijelaznom roku, infrastrukturi, financijskim i organizacijskim problemima, sucima i suđenju itd., pa ćemo ovaj put naglasak staviti samo na prvo kolo aktualnog prvenstva.

Dakle, pet utakmica na programu je danas u 17 sati, dok se šesti susret Sloboda – Rudar igra pod rasvjetom na stadionu Tušanj u Tuzli u 20 sati. Sloboda, bivši član Premijer lige, veliki je favorit u ovom dvoboju, ali i glavni favorit za naslov prvaka i povratak u Premijer ligu. No, Sloboda je ipak samo "papirnati" favorit s obzirom na to da na naslov još "pucaju" Čelik, Stupčanica, Bratstvo, Zvijezda te Tomislav, Jedinstvo, Gradina... Pod borićima u Bihaću gostuje zagonetni BFK Simm-Bau. Jedinstvu se nikad ne zna. Možda će gubiti kao i lani (u prvom kolu poražen protiv Radnika kao domaćin 0:7) ili će pobjeđivati sve po redu (kao u jednom razdoblju u završnici sezone). Budućnost je u Banovićima favorit protiv TOŠK-a. Gradina će ugostiti Bratstvo, koje s trenerom Nikolom Nikićem na klupi i predsjednikom Nusretom Helićem "iza klupe" najavljuje pohod u Premijer ligu. Zvijezdu sada (drugi put) vodi Mato Neretljak, bivši hrvatski reprezentativac, te kao trener Rudeša, Orašja, U20 Hrvatske, GOŠK-a i Metalleghea, a s druge će strane stajati Tomislav trenera Duška Vraneševića, koji je ovaj klub uzorno vodio kroz prošlu sezonu... Teško je išta reći za susret Radnika i novaka u ligi Gornjeg Rahića, koji se igra u Hadžićima..., osim - "sve je moguće".

U nedjelju se igra derbi kola na stadionu "Danac" u Olovu. Tamošnja Stupčanica ugostit će Čelik, koji je zadnju sezonu igrao u Drugoj ligi Centar. Navijači Čelika su razočarani jer za njih nema ulaznica - sve su ih razgrabili navijači Stupčanice... Bivši premijerligaš Mladost D/K ugostit će Goražde, koje zbog financijskih razloga zamalo nije odustalo od natjecanja..., iako neki tvrde da je u pitanju samo goraždanska "pila naopako"...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?