Ličnost godine po izboru Nezavisnih novina

Denis Lasić najbolji ministar u Federaciji BiH

hjl
10.12.2015.
u 18:42

Ćamil Duraković, načelnik općine Srebrenica, izabran je za ličnost 2015. godine na tradicionalnoj manifestaciji koju “Nezavisne novine” organiziraju već 13. put, a koja je jučer održana u Banjoj Luci. Urednički kolegij ovog dnevnog lista ocijenio je kako Duraković predstavlja odličan primjer domaćeg upravljanja lokalnom zajednicom, a priznanje mu je uručeno i zbog poruka mira, suživota i tolerancije koje ovaj načelnik svakodnevno šalje sugrađanima i ostalim bh. građanima.

Prepoznat trud

Na svečanosti, koja je uz izravan prijenos na Radio televiziji Republike Srpske (RTRS) održana u Kristalnoj dvorani hotela Bosna u Banjoj Luci, izabrani su i najbolji ministri iz entiteta i na državnoj razini, kao i gospodarstvenik i novinar godine, te osoba zaslužna za podvig godine. Sandra Gojković-Arbutina, glavna i odgovorna urednica “Nezavisnih novina”, kazala je kako su prije 13 godina došli na ideju organizirati manifestaciju na kojoj će nagraditi sve one koji zalaganjem njeguju slične vrijednosti i koji doprinose boljem životu svih građana. “Željeli smo pokazati kako smo kao medij u tekućoj godini prepoznali njihov trud i želimo ga na odgovarajući način nagraditi”, naglasila je Gojković-Arbutina. Po izboru čitatelja “Nezavisnih”, najbolji ministar u Vladi RS je Dragan Lukač, ministar unutarnjih poslova RS, a u Vladi FBiH je to priznanje pripalo Denisu Lasiću, ministru prometa i veza. Kada je riječ o Vijeću ministara BiH, priznanje je pripalo predsjedatelju Denisu Zvizdiću.

Veliki broj uzvanika

Prestižnu novinarsku nagradu “Nikola Guzijan” urednički kolegij “Nezavisnih novina” ove godine dodijelio je Saneli Prašović Gadžo, a priznanje za gospodarstvenika godine pripalo je Nebojši Niniću, ge­ne­ral­nom dire­kto­ru i vlasiku kompanije “Lanaco”. Pri odluci za dodjelu pri­zna­nja za po­dvig go­di­ne pod nazivom “Jelena Trikć - majka hrabrost” uređivački kolegij “Nezavisnih novina” nije imao puno dvojbi, i izabrao je dvanaestogodišnjeg Davida Arsenića iz Foče koji je ljetos iz brzaka rijeke Ćehotine spasao djevojčicu Anđelu. Manifestacija koju su “Nezavisne novine”, a koje ovog mjeseca slave i dva desetljeća postojanja, organizirale uz partnerstvo s Misijom za europsku sigurnost i suradnju u BiH, i ovaj put je bila jedan od najznačajnijih događaja u BiH. Obilježila ju je i nazočnost velikog broja uglednih i eminentnih uzvanika iz političkog, kulturnog, sportskog i ostalih sfera života, koji su bili u fokusu brojnih medijskih ekipa. Podsjetimo, lani je za ličnost godine izabran Dragan Čović, hrvatski član Predsjedništva BiH i lider HDZ BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije