PREDSJEDNIK SUDA BIH

Debevec o zahtjevu SDP-a za prebrojavanje glasova u Mostaru: To se ne može tražiti tek tako

Ranko Debevec
16.01.2021.
u 18:43

Predsjednik Suda BiH Ranko Debevec je komentirao odluku SDP-a da preko ove institucije traži prebrojavanje glasova s lokalnih izbora u Mostaru. Obrazložio je kako ovaj sud može postupati.

"Jedina apelacijska nadležnost Suda BiH je rješavanje izborne žalbe. Kada Središnje izborno povjerenstvo (SIP) odbije neki zahtjev stranke, nezadovoljna strana ima pravo uputiti izbornu žalbu Sudu BiH čiji je rok rješavanja 72 sata", ukazao je.

Kako je kazao Debevec, ne može reći koje vrste bi trebala biti ta pritužba.

"SDP ne može to tražiti od Suda BiH prije nego što o tome odluči SIP. Eventuano na odluku SIP-a nezadovoljna strana ima pravo izborne žalbe u roku od 72 sata", ponovio je.

Podcrtao je da se samo na konačne odluke SIP-a vezane za izborni proces može se uputiti žalba Sudu BiH.

"Da SDP tek tako traži od Suda BiH - to ne može. Sud samo može odlučivati o izbornim žalbama", zaključio je predsjednik Suda BiH Ranko Debevec.

Podsjećamo, SDP je istovremeno zatražio i od SIP-a da naloži ponovno prebrojavanje glasova svih stranaka, koalicija koje su sudjelovale na lokalnim izborima održanim krajem prošle godine u Mostaru.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?