prognoza

Danas u BiH malo do umjereno oblačno

oblacno
02.12.2016.
u 08:16

U Bosni i Hercegovini jutros preovladava malo do umjereno oblačno vrijeme. Više oblačnosti ima u istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne.

Temperature zraka u 07.00 sati: Bugojno, Drvar i Sokolac -6 stepeni, Kupres i Livno -5, Jajce, Prijedor, Sanski Most i Zenica -4, Banja Luka -3, Sarajevo -2, Bjelašnica, Doboj, Ivan-sedlo i Čapljina -1, Goražde, Mostar, Srebrenica i Tuzla 0, Bihać i Bijeljina 2, Gradačac i Zvornik 3, Trebinje 4 i Neum 6 stupnjeva. 

U Hercegovini danas će biti sunčano uz umjerenu naoblaku. U Bosni sunčanije prijepodne, više oblačnosti na istoku ujutro. U drugoj polovini dana u Bosni povećanje oblačnosti sa sjevera koje poslijepodne lokalno može izazvati slabe padavine. Vjetar u Hercegovini veći dio dana slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera, od večernjih sati vjetar umjerene jačine. U Bosni prijepodne slab vjetar zapadnog i jugozapadnog smjera. U drugoj polovini dana vjetar u Bosni mijenja smjer na sjever i sjeverozapad, uglavnom umjerene jačine. Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima u sjeveroistočnm područjima se očekuje i jak vjetar. Najviša dnevna temperatura između 5 i 11 stupnjeva. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?