Dijalogom do rješenja i dogovora

Čović ovaj tjedan razgovara s liderima stranaka, susreti u Mostaru, Sarajevu i Banja Luci

23.01.2017.
u 07:00

Odnosi između kolicijskih partnera u FBiH u posljednje vrijeme bili su narušeni, ali izvjesno je kako HDZ BiH, SDA i SBB zbog međusobnih odnosa neće dovesti u pitanje opstanak vlasti u FBiH do kraja ovog mandata. Brojni su prijepori i razlike u stavovima zbog kojih se reforme provode sporije od očekivanog.

Razgovorima do rješenja

Lideri stranaka razgovorima pokušavaju doći do dogovora kako bi se mnogi procesi ubrzali, počela realizacija brojnih projekata, te pokrenula cijela Federacija BiH. Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović, kako doznajemo, upravo u kontekstu ovih prioriteta razgovarat će ovoga tjedna s gotovo svim stranačkim čelnicima. Susretima u Mostaru, Sarajevu i Banjoj Luci otvorit će razgovore o funkcioniranju vlasti u Federaciji BiH, odnosno o tome kako sve o čemu su na nizu sastanaka lideri razgovarali sada i konkretizirati. Hrvatski član Predsjedništva BiH tjedan će početi razgovorom s predsjednikom SBB-a Fahrudinom Radončićem, a završiti s Miloradom Dodikom u Banjoj Luci. Planirana je i sjednica Predsjedništva BiH na kojoj bi BiH Bakir Izetbegović, Mladen Ivanić i Dragan Čović, uz predviđene točke dnevnoga reda, trebali otvoriti pitanja koja su posljednjih tjedana snažno uzburkala javnost. Od proslave Dana RS-a, do sankcija predsjedniku RS-a, budućih vanjsko-političkih planova, posebice s Amerikom.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Komentara 1

BR
brodarevac
13:37 23.01.2017.

Ništa od dogovora dok Dodik to ne odobri, razgovara o stanju u federaciji sa sda sbb, a nakon toga ide kod Dodika po mišljenje. Eto kako on rješava probleme. Jadan narod sa lopovimana čelu.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije