Predsjedništvo BiH

Čović će u New Yorku predstavljati BiH na summitu vođa ujedinjenih u borbi protiv Islamske države

dragan čović
07.09.2015.
u 06:30

Predsjedništvo BiH održalo je prvu redovitu sjednicu nedjeljom u ovome sazivu i to odmah nakon višednevnog posjeta Kini predsjedatelja Predsjedništva BiH Dragana Čovića. Odmah je odlučeno da se prihvati poziv predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Baracka Obame upućen predsjedatelju Predsjedništva BiH Draganu Čoviću za sudjelovanje na summitu vođa u borbi protiv Islamske države i nasilnog ekstremizma koji će se održati u New Yorku potkraj rujna ove godine.

Poziv UN-a

Predsjedništvo BiH je prihvatilo poziv predsjednika Narodne Republike Kine Xi Jinpinga i glavnog tajnika Ujedinjenih naroda Ban Ki-moona upućen predsjedatelju Predsjedništva BiH Draganu Čoviću za sudjelovanje na susretu svjetskih vođa o rodnoj ravnopravnosti i osnaživanju žena: opredjeljenost za akciju (UN-Women) koji će biti održan u New Yorku 27. rujna 2015. godine. Predsjedništvo BiH je prihvatilo poziv predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdogana upućen Predsjedništvu Bosne i Hercegovine za službeni posjet Republici Turskoj krajem 2015. godine.

Poziv NATO-u i Kini

Predsjedništvo BiH je donijelo odluku o prihvaćanju sporazuma i određivanju potpisnika za sporazum o osnutku fonda zemalja Zapadnog Balkana. Predsjedništvo BiH je dalo odobrenje i za zaključivanje memoranduma o suradnji na području mladih između Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine i Ministarstva školstva, znanosti, istraživanja i sporta Republike Slovačke, zatim sporazuma o provedbi zajedničke platforme o upravljanju podacima za razvitak regionalnog sustava ranog upozoravanja i analize rizika “Granična straža”. Predsjedništvo BiH uputit će pozive glavnom tajniku NATO-a Jensu Stoltenbergu i predsjedniku Narodne Republike Kine Xi Jinpingu da posjete Bosnu i Hercegovinu 2015.

Ključne riječi

Komentara 1

DE
debelacija
20:35 07.09.2015.

bolje bi ti bilo, covo, da predstavljas svoj hrvatski narod u borbi za jednakost i jednakopravnost!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?