Nakon uhićenja lidera SBB

Čović: Radončić je nagovijestio ovakav razvoj događaja

dragan čović
26.01.2016.
u 08:07

Siguran sam da će se moj kolega i prijatelj Fahrudin Radončić znati nositi s ovim iskušenjem koje mu se dogodilo, kazao je Čović

Svečanom akademijom u Hrvatskom domu "Kralj Tomislav" u Zenici je obilježena 26. obljetnica djelovanja Općinskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Zenica.

Svečanosti je prisustvovao  veliki broj članova i simpatizera Stranke, kao i visoko izaslanstvo HDZ-a BiH predvođeno predsjedavateljem Predsjedništva BiH i predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem.

Dragan Čović je ujedno bio i počasni gost večeri. Pored raznih događaja u stranci i svečanosti u svom obraćanju Čović se na kratko dotaknuo i uhićenja Fahrudina Radončića, vijesti koja je obilježila dan u svim medijima.

– Teško mi je to u ovom trenutku komentirati. Siguran sam da će se moj kolega i prijatelj Fahrudin Radončić znati nositi s ovim iskušenjem koje mu se dogodilo. Ono kako sam ja shvatio iz medija razlog privođenja je ometanje istrage ili pravosudnih aktivnosti, kazao je Čović, javlja Faktor. 

Pored spomenutog, Čović je naglasio kako je Radončić već ranije imao nagovještaj za spomenuti scenarij koji se i dogodio.

– Nedavno na sastanku nekoliko predsjednika stranaka pričali smo svi zajedno o raznim temama i Radončić nam je već tada nagovijestio ovakve mogućnosti razvoja postojeće situacije, dodao je Čović.

Na svečanosti obilježavanja obljetnice HDZ-a u Zenici, predsjednik Županijskog odbora HDZ ZDŽ Ivo Iva Tadić istaknuo je kako je ovo prilika da se analizira bogato stranačko djelovanje i to od razdoblja kada nije bilo lako nositi se s obvezama i odgovornosti prema članstvu.

- Ovo je zaista razdoblje s kojim se svi možemo ponositi, posebno oni koji su sudjelovali u osnivanju Hrvatske demokratske zajednice, i treba se prisjetiti svih koji su dali svoj doprinos u proteklom razdoblju. Mislim da svi možete biti ponosni i ja čestitam na 26. obljetnici svim članovima HDZ-a, osobito onima koji su dali doprinos u našem političkom radu i djelovanju, kazao je Tadić, javlja Fena. 

U svom prigodnom obraćanju predsjednik Dragan Čović je istaknuo kako se časno treba svake godine prisjetiti tih vremena od prije 26 godina, tadašnjih uvjeta i raspoloženja koji su prethodili osnivanju Stranke.

- Također, ovdje se prisjetimo svih uspona i padova, teškog vremena i izuzetno teških uvjeta koji su bili u to vrijeme. Ovo je i odlična prlika da progovorimo o budućnosti HDZ-a, kao i o poziciji Stranke u današnjem društvu, rekao je, imeđu ostalog, Čović.

Prisutni su minutom šutnje odali počast svim preminulim i poginulim članovima i simpatizerima Stranke, koji su "u svom vremenu" dali doprinos u očuvanju i izvršavanju ciljeva HDZBiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije