konferencija u Sankt Petersburgu

Čolak: Terorizam predstavlja opasnost po čitav društveni poredak

 Bariša Čolak
28.03.2017.
u 16:36

Predsjedatelj Stalnog izaslanstva PSBiH u Parlamentarnoj skupštini Organizacije za sigurnost i suradnju u Europi Aleksandra Pandurević i član izaslanstva i predsjedatelj Doma naroda Bariša Čolak sudjelovali su u radu Parlamentarne konferencije o borbi protiv međunarodnog terorizma, koja je u organizaciji Interparlamentarne skupštine neovisnih zemalja Commonweltha (IPA CIS) i PSOSCE-a održana u Sankt Petersburgu.

Tijekom Konferencije, koja je otvorena obraćanjem predsjednice Vijeća IPA CIS-a i predsjednica Federalnog vijeća Federalne skupštine Ruske Federacije Valentine Matvienko i predsjednice PSOSCE-a Christine Muttonen, raspravljano je o međunarodnoj suradnji u području sigurnosti i borbe protiv terorizma.

Bariša Čolak, izlažući na ovu temu, istaknuo je da terorizam predstavlja opasnost po čitav društveni poredak koji se zasniva na demokratskim vrijednostima i principu poštivanja ljudskih prava i osnovnih sloboda.

Čolak je naveo da zastrašujući prizori brojnih napada širom Europe i svijeta ostavljaju neizbrisiv trag u našoj svijesti, što zahtijeva maksimalnu koordinaciju i međusobnu suradnju svih zemalja po pitanju tog, trenutno najvećeg izazova za međunarodnu stabilnost.

Naglasio je da svaka država ima svoju strategiju za borbu i sprečavanje terorizma, međutim, ta borba se mora prilagoditi kako minimumu zajedničkih interesa, tako i racionalnim predviđanjima o tome kako će se terorizam ubuduće razvijati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije