posjeta

Članovi parlamentarne komisije posjetili Ministarstvo komunikacija i prometa BiH

sdcfs
14.03.2017.
u 18:31

 Članovi Komisije za financije i proračun Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH posjetili su danas Ministarstvo komunikacija i prometa BiH s ciljem praćenja realizacije preporuka Ureda za reviziju institucija BiH i zaključaka Doma naroda PSBiH povodom razmatranja revizorskih izvještaja za 2015. za institucije koje su od Ureda dobile „mišljenje s rezervom“ i „mišljenje s rezervom uz skretanje pažnje“.

Predsjedateljica Komisije Ljilja Zovko, njen zamjenik Sifet Podžić i članovi Komisije Safet Softić, Zdenka Džambas i Dragutin Rodić u razgovoru s ministrom komunikacija i prometa BiH Ismirom Juskom interesirali su se za aktivnosti Ministarstva, kao i za otklanjanje nedostataka sadržanih u revizorskom izvještaju za to Ministarstvo za 2015. godinu.

Ministar Jusko i njegovi suradnici naglasili su da su ispoštovane gotovo sve preporuke Ureda za reviziju institucija BiH sadržane u revizorskom izvještaju za 2015. godinu, te da je u tijeku realizacija malog broja preostalih preporuka.

Ističući da su vrata Ministarstva komunikacija i prometa BiH za predstavnike najviše institucije zakonodavne vlasti u BiH uvijek otvorena i da posjetu članova Komisije vidi kao podršku od strateške važnosti za Ministarstvo, ministar Jusko je naglasio da to Ministarstvo u ovom trenutku rješava niz gorućih pitanja koja se odnose na izgradnju Koridora 5C, mostova u Bosanskoj Gradišci i u Svilaju, pitanja izgradnje brze ceste Sarajevo - Beograd, pitanja kontrole neba iznad naše zemlje, kao i pitanja digitalizacije i uvođenja 4G mreže.

S tim u vezi, ministar Jusko je kazao da je usvajanje Okvirne prometne strategije otvorilo vrata za realizaciju brojnih projekata u BiH koje će financijski podržati Europska unija.

Članovi Komisije za financije i proračun Doma naroda PSBiH su, izražavajući zadovoljstvo dinamikom ispunjavanja preporuka iz revizorskog izvještaja, kao i ukupnim radom Ministarstva komunikacija i prometa BiH, preporučili predstavnicima Ministarstva da odgovore na revizorske preporuke objavljuju i na internet stranici Ministarstva - priopećeno je iz Odjela za odnose s javnošću PSBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?