problemi zbog korone

Budući mladenci otkazuju zakazane datume, vjenčanja čekaju bolje dane

vjenčanje
Shutterstock
07.04.2020.
u 10:06

Koronavirus je izazvao velike glavobolje budućim mladencima koji su morali otkazati ili odgoditi vjenčanje i proslave, i to nakon dugih priprema za najvažniji datum.

Naime, kako kažu iz restorana za proslavu vjenčanja širom RS, s neizvjesnošću se čekaju idući dani i tjedni jer je trenutno na snazi zabrana rada ugostiteljskih objekata i ističu kako su subote za vjenčanja u većini salona bile bukirane do kraja godine, pišu Nezavisne novine. 

Romeo Valjevac, menadžer svadbenog salona "Astorya" u Banja Luci, kazao je kako su sve proslave koje su trebale biti održane u travnju i svibnju uglavnom prolongirane za kraj godine ili za početka naredne godine.

"Naši gosti nisu otkazivali vjenčanja, samo su ih prologirali za neko bolje vrijeme", kazao je Valjevac za Nezavisne i dodao kako su vjenčanja pomjerena za prve moguće datume koje će dogovoriti s mladencima.

I iz motela i restorana "Orthodox" iz Banja Luke kažu kako je njihov objekt trenutno zatvoren, te moraju čekati da sve ovo prođe.

"Do kraja travnja smo imali nekoliko proslava rođendana. Sve je otkazano. Ljudi su svjesni trenutne situacije i da veća okupljanja nisu moguća. Što se tiče vjenčanja, nama službeno sezona počinje poslije Vaskrsa i prvo vjenčanje smo imali zakazano za 2. svibnja, ali smo s parom dogovorili odgodu za drugi dio godine", kazao je Ilija Čegar, voditelj dvorane "Orthodoxa".

Aleksandar Knežević, vlasnik svadbene dvorane "Knežević" iz Prijedora, istaknuo je kako su vjenčanja koja su trebala biti održana u travnju otkazana.

"Vjenčanja koja su trebala biti održana u svinju odgodili smo za neko bolje vrijeme", rekao je Knežević.

Jer je na snazi zabrana okupljanja, mnogi parovi smatraju kako je pametnije sačekati bolja vremena za ovaj svečani događaj. 

Nevena S. iz Banja Luke, koja je na ludi kamen trebala stati početkom svibnja kaže kako su njezin izabranik i ona pomjerili datum vjenčanja.

"Naše vjenčanje je bilo planirano za 2. svibnja, međutim zbog novonastale situacije u vezi s virusom korona odgodili smo za drugi datum. Međutim, nakon nekoliko mjeseci priprema, tu se suočavate s pomjeranjem datuma ne samo u dvorani, nego i glazba, fotograf, dekorater... Imali smo sreće što smo uspjeli u dvorani dobiti termin u listopadu kada su slobodni i svi gore navedeni", kazala je ova buduća mladenka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?