Najgore bilo ožujku

Broj hospiraliziranih od korone u Sarajevskoj županiji smanjio se za četiri puta

koronavirus beograd
Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL
02.05.2021.
u 11:36

Tijek borbe s pandemijom koronavirusa najbolje se ilustrira trendom broja hospitaliziranih . Tako je to i u Sarajevskoj županiji gdje je broj pacijenata s COVID-om u dvije gradske bolnice u odnosu na drugu polovinu ožujka danas čak četiri puta manji.

Zavod za javno zdravstvo SŽ jučer je izvjestio da je trenutno hospitalizirano 185 pacijenata, i to u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu 113, a u Općoj bolnici "Prim.dr. Abdulah Nakaš" 72 pacijenta. Na respiratoru su četiri pacijenta, tri na KCUS-u i jedan pacijent u Općoj bolnici.

Broj hospitaliziranih u današnjem biltenu nešto je veći i iznosi 198, ali su na respiratoru samo dva pacijenta.

Prije tek nešto više od mjesec dana u Sarajevskoj županiji stanje je bilo posve drugačije. Bilten 24. ožujka izvjestio je da se na bolničkom liječenju nalazi 749 osoba, i to na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu 549, a u Općoj bolnici “Prim. dr Abdulah Nakaš” 200 osoba. Tog dana na respiratorima je bila 21 osoba s COVID oboljenjem.

Nešto ranije Sarajevska županija bilježiila je i rekordan dnevni broj novozaraženih, a najveći broj bio je 16. ožujka i to 824 osobe.

U ovom vremenu na snazi su bile značajno strožije mjere koje je Vlada Sarajevske županije uvodila da bi zaustavila rast broja zaraženih, a time i hospiraliziranih.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije