Održana konferencija u povodu obilježavanja Dana grada Širokoga Brijega

Bogat program obilježavanja Dana grada i blagdana Velike Gospe

07.08.2015.
u 10:14

Kraljević: U srpnju smo nastavili s realizacijom projekta izgradnje kanalizacijskih kolektora, projekta koji smo nazvali povijesnim za Široki Brijeg

Na konferenciji za novinare održanoj u povodu Dana grada Širokog Brijega govorili su gradonačelnik Miro Kraljević i predsjednik GV Vinko Topić. O projektima koji su završeni u proteklih godinu dana, ali i o projektima koji su u tijeku i koji tek trebaju da se realiziraju govorio je gradonačelnik Miro Kraljević, a o programu obilježavanja Dana grada Vinko Topić. Gradonačelnik Kraljević je između ostalog istaknuo: - Polovinom svibnja s gospodarskim društvom Miškić bus potpisali smo ugovor o osnivanju prava građenja u cilju izgradnje gradskoga autobusnog kolodvora na lokaciji 'Vrace' na zapadnom ulazu u grad. Pripremni radovi su počeli krajem prošlog mjeseca. Polovinom srpnja nastavili smo s realizacijom projekta izgradnje kanalizacijskih kolektora II. faze, projekta koji smo nazvali povijesnim za Široki Brijeg, a koji se izvodi u sklopu projekta "Vodoopskrba i odvodnja otpadnih voda u FBiH". Ovaj projekt je vrijedan 8,328.000 KM. Projekt rekonstrukcije i proširenja sustava za navodnjavanje trebao bi biti završen do proljeća sljedeće godine. Projekt je vrijedan više od pet mil. KM, a u cijelosti ga financira Svjetska banka. Kraljević je istaknuo i nepravednu raspodjelu javnih prihoda i nedostatna proračunska sredstva za realiziranje započetih, ali i planiranih projekata.

Topić je kazao: Ove godine prvi put obilježavamo Dan grada Širokog Brijega nakon što je Široki Brijeg krajem prošle godine proglašen gradom. I ove godine na svečanoj sjednici ćemo dodijeliti javna priznanja Zlatne plakete "Grb grada Širokog Brijega" zaslužnim pojedincima i kolektivima. Priredili smo i prigodan kulturno-zabavni program nekoliko dana prije, kao i na sam Dan grada i blagdan Velike Gospe koji smo uskladili s programom Devetnice Velikoj Gospi.

Više o programu obilježavanja Dana grada rekao je voditelj protokola i predsjednik OO obilježavanja Dana grada Drago Martinović, savjetnik gradonačelnika: - Nakon svečane sjednice GV koja će biti održana u srijedu kao središnjeg događaja obilježavanja Dana grada, u večernjim satima na Trgu širokobrijeških žrtava bit će održana Večer folklora i kulturne baštine. Na uočnicu Velike Gospe na Trgu širokobrijeških žrtava bit će priređen zabavno-glazbeni program uz nastup širokobrijeških pop-rock bendova." Martinović je govoreći o koncertu Željka Bebeka na Dan grada i blagdan Velike Gospe istaknuo jedan vid javno-privatnog partnerstva pri organizaciji koncerta.

- Na blagdan Velike Gospe i Dan grada središnji događaj je svečano misno slavlje koje će predslaviti fra Ivan Ševo, vikar Hercegovačke franjevačke provincije. U večernjim satima je koncert Željka Bebeka. Vrijedno je istaknuti da smo ovaj koncert uspjeli organizirati uz pomoć, odnosno suorganizaciju Ljetne bašte Park. Predgrupa Željku Bebeku je mlada širokobriješka glazbena skupina 'Tango bend'.

- Kao i sve sjednice Gradskoga vijeća, tako će se i svečana sjednica 12. kolovoza moći izravno pratiti na internetu, te na Radio postaji Široki Brijeg, kaže Martinović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije