odluka Europske komisije

BiH odobren izvoz pilećeg mesa u Europsku uniju

25.01.2019.
u 17:04

Ured za veterinarstvo BiH trebao bi narednih dana izvršiti popis tvrtki koje će biti uvrštene na popis izvoznika pilećeg mesa za EU.

Europska komisija je na današnjoj sjednici stavila Bosnu i Hercegovinu na popis zemalja kojima je odobren izvoz pilećeg mesa u Europsku uniju, doznaje Klix.ba iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH. 

Doznaje se da bi u narednim danima Ured za veterinarstvo BiH trebao izvršiti popis tvrtki koje će biti uvrštene na popis izvoznika pilećeg mesa za EU.

Inspekcijski tim Direktorata za hranu, zdravlje, analize i revizije EU boravio je u BiH od 26. rujna do 6. listopada 2018. godine te je u preliminarnom izvješću dao pozitivno mišljenje za izvoz mesa peradi u EU uz samo jednu preporuku koju je Ured za veterinarstvo zajedno s izvoznim objektima već ispoštovao, a radi se o pregledu trupova pilećeg mesa neposredno nakon klanja.

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović, koji je najavljivao ovu odluku Europske komisije, ranije je za Klix.ba naveo kako BiH ima najmanje 10 ozbiljnih tvrtkin koje mogu izvoziti pileće meso u zemlje Europske unije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?