Čović i Nishani

BiH može računati na pomoć Albanije koja uskoro očekuje otvaranje pregovora s EU

31.08.2016.
u 08:00

Regionalna turneja hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića nastavila se jučer posjetom Republici Albaniji, sastankom s predsjednikom Republike Albanije Bujarom Nishanijem. Na početku razgovora zaključeno je da su bilateralni odnosi izrazito prijateljski te su posebno istaknuli odličnu regionalnu suradnju, što potvrđuje posjet hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragan Čovića. Razmijenjena su i iskustva kada je u pitanju europski put dviju zemalja.

Napredak BiH prema EU

Čović je upoznao predsjednika Nishanija s napretkom Bosne i Hercegovine na putu k članstvu u Europsku uniju te istaknuo da bi, s obzirom na to da je Republika Albanija kandidatkinja za članstvo u Europsku uniju od lipnja 2014. godine, izuzetno cijenio potporu na tom putu. Predsjednik Nishani istaknuo je da Bosna i Hercegovina može očekivati svu nužnu pomoć i potporu Republike Albanije. Također je informirao Čovića da i Republika Albanija uskoro očekuje otvaranje pregovora s Europskom unijom.

Posjet bošnjačkoj zajednici

Uz predsjednika Republike Albanije, hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović sastao se jučer i s premijerom Republike Albanije Edijem Ramom, a zajedno s Fikretom Klarićem, počasnim konzulom BiH u Draču, posjetio je bošnjačku zajednicu u Albaniji, koja ima više od deset tisuća članova. Hrvatski član Predsjedništva BiH danas u nastavku posjeta zemljama susjedstva boravit će u Makedoniji. Prvo je planiran susret s makedonskim predsjednikom Đorđom Ivanovom, a nakon toga obilazak grada i znamenitosti. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije