val hladnoće

BiH među najhladnijim državama Europe

hladnoca
Foto: ilustracija
07.01.2017.
u 19:22

Bosna i Hercegovina, baš kao i cijela Europa, u subotu je pod najvećim udarom vala sibirske hladnoće, koju su obilježile izuzetno niske temperature, led i snijeg.

Prema temperaturama koje su u subotu izmjerene Bosna i Hercegovina bila je bila jedna od najhladnijih zemalja na Starom kontinentu, a temperature su se spuštale do nevjerojatnih -27 stupnjeva Celzijusa u planinskim krajevima, piše Radiosarajevo.ba. 

Takvo vrijeme vlada i večeras u cijeloj državi, a posebno se upozorava na loše stanje na cestama diljem BiH, koje su zaleđene. Iako su ekipe putnih službi danonoćno na terenu i pokušavaju sanirati poledicu, zbog niskih temperatura usporeno je djelovanje posipnog materijala, te iz BIHAMK-a mole vozače da voze maksimalno oprezno, kao i da vožnju prilagode uvjetima na putu.

Pojačana je kontrola posjedovanja zimske opreme za sva motorna vozila, a na pojedinim dionicama preko planinskih prevoja policija isključuje vozila koja nemaju zimsku opremu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije