AMERIČKI PREDSJEDNIK

Biden potpisao zakon o strožoj kontroli kupovine oružja

25.06.2022.
u 19:56

Ovaj zakon je potpisan nakon nedavnih masovnih pucnjava koje su se dogodile u supermarketu u Buffalu i u osnovnoj školi u Uvaldeu u Teksasu

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Joe Biden danas je potpisao prvi veliki savezni zakon kojim se uvodi stroža kontrola kupovine i posjedovanja oružja u SAD, javlja CNN.

To je najznačajniji zakon o vatrenom oružju usvojen desetljećima unazad. Biden je, dok je završavao potpisivanje zakona, poručio kako se nada da će to spasiti mnogo života.

Ovaj zakon je potpisan nakon nedavnih masovnih pucnjava koje su se dogodili u supermarketu u Buffalu i u osnovnoj školi u Uvaldeu u Teksasu.

Prijedlog zakona u Senatu, izglasan je jučer sa 65 prema 33 glasa.

Kako piše CNN, ovaj zakon će pomoći u zaštiti Amerikanaca. Djeca u školama i zajednicama bit će sigurnija zbog njega. Zastupnički dom treba odmah glasati o ovom zakonu iposlati mi ga na potvrđivanje - poručio je Biden.

Paket predstavlja najznačajnije novo savezno zakonodavstvo za rješavanje nasilja u svezi s oružjem od istekle desetogodišnje zabrane jurišnog oružja iz 1994. godine, iako ne uspjeva zabraniti svako oružje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?