visoke temperature

Apel: Zaštititi radnike u građevinskom sektoru od visokih temperatura

vrucine radnici
22.06.2021.
u 13:55

Sindikat građevinarstva i industrije građevinskog materijala BiH uputio je zahtjev vlastima da proglase stanje elementrane nepogode ukoliko visoke temperature budu i iduća dva dana.

“S obzirom da se visoke temperature koje vladaju proteklih nekoliko dana ne smanjuju i da se najavljuje da će u narednom razdoblju temperature dosezati i do 40 stupnjeva u Bosni i Hercegovini, Sindikat zahtijeva od poslodavaca da poduzmu dodatne mjere zaštite radnika od visokih temperature u građevinskom sektoru. Također, pozivamo nadležne u vlasti da, u skladu sa svojim nadležnostima, izdaju upute poslodavcima i da, u slučaju da ovako visoke temperature potraju naredna dva dana, proglase stanje elementarne nepogode. Na taj način će se poduzeti neophodne mjere za zaštitu zdravlja stanovništva, posebno radnika”, kazali su iz Sindikat građevinarstva i industrije građevinskog materijala BiH, prenosi N1. 

Izrazili su nadu da će poslodavci, ali i nadležni organi izvršne vlasti na svim razinama BiH pokazati spremnost da se zaštiti sigurnost i zdravlje kako radnika tako i građana Bosne i Hercegovine.

Bosnu i Hercegovinu drugi dan ljeta očekuje još jedan tropski dan, zbog čega je narančasti meteoalarm upaljen za gotovo cijeli teritorij države. Isto nas, prema najavama meteorologa, očekuje i sutra.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?