Autor objave koja je nasmijala mnoge

Ante: Svatko oženjen razumije moju poruku Plenkoviću, žena se nije naljutila

01.02.2021.
u 18:05

Humoristična poruka Hercegovca Ante iz Širokog Brijega upućena premijeru Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću nasmijala je brojne kako s ove tako i s one strane granice, piše Večernji list BiH.

Pronašli se u statusu

U poruci objavljenoj na Facebooku Ante Marinkov, kako se potpisao ovaj mladi Širokobriježanin, poziva premijera RH da konačno otvori granice jer bi trebao suprugu i djecu odvesti u punice. “Moga si, brate, otvorit’ granice da odbacim ženu i dicu u punice jedno misec dana. Da malo promijene sredinu, nije meni do mene. Kažeš da te briga za tvoj narod u BiH, a ostavljaš ga samog sa ženom i dicom. Ajde, vidi mi to na idućoj sjednici. S poštovanjem, Ante Marinkov, Široki Brijeg”, stoji u poruci koja je oduševila mnoge i zapalila društvene mreže kako u Bosni i Hercegovini tako i u Hrvatskoj. S Antinim “mukama” poistovjetili su se brojni Hercegovci koji su bolju polovicu pronašli u Hrvatskoj, ali i oni iz Lijepe Naše čije su životne partnerice rođene na području BiH. Što je Antu Marinkova ponukalo na ovaj čin te je li se supruga naljutila što bi je na nekoliko tjedana vratio u rodni kraj, pitali smo samog autora pisma upućenog premijeru Republike Hrvatske. “Ja općenito društvene mreže ne doživljavam ozbiljno i služe mi isključivo za zezanciju. Tu i tamo objavim neki status čisto da se ljudi nasmiju malo, pa tako i ovaj”, govori nam Ante Zovko, mladi Širokobriježanin, naglašavajući kako ni u ludilu nije očekivao da će ovaj status tako odjeknuti. “I dalje mi nije jasno zašto jest”, smije se Ante koji se u poruci upućenoj premijeru Hrvatske potpisao kao Ante Marinkov, jer mu je Marinko očevo ime. Očito se u Antinu statusu pronašao velik broj oženjenih, što je vidljivo i po komentarima u kojima je dobio podršku. Neki komentatori pak smatraju kako je bolje da supruga ne može do punice jer se tamo vrati na “tvorničke postavke”. Njemu to nije problem. “Ma ode ona do majke po nekoliko tjedana par puta godišnje. A sada zbog ovih zatvaranja granice zbog koronavirusa od 10. mjeseca nije išla. Tko je god oženjen, zna da je to dugo razdoblje”, nastavlja Ante čija je supruga rodom iz Brela kod Makarske. Da i ona ima smisla za humor, potvrđuje nam Antin odgovor na pitanje je li se naljutila na objavu spomenutog statusa. “Ma ni najmanje. Pa ovaj status joj je omogućio da bude prva dama Širokog Brijega na nekoliko minuta”, nastavlja kroz smijeh vlasnik poruke koja je izmamila osmijehe na brojnim licima. Poručuje svima koji se još nisu vjenčali da obrate pozornost na dvije stvari. “Poručujem svima da im budući supružnik prije konačne odluke o sklapanju braka ispuni dva kriterija : prvi je, ujedno i najvažniji, da ima smisla za humor. Drugi je da te ne zove kući kad je u kavani najslađe”, zaključio je Ante koji spomenutu poruku Plenkoviću nije poslao na mail, ali ga je zato označio na Facebooku.

S one strane granice

Iako mu je namjera bila prvenstveno nasmijati, Antina poruka svakako bi mogla pomoći da nadležni razmisle o otvaranju granice između BiH i RH. Ne zbog punice. Ne zbog odmaranja od žene. Bio je ovo način da se na neki način čuje glas Hrvata s ove strane granice koji su svakodnevnim obvezama kao i obiteljski vezani za RH. Nemogućnost redovitog prelaska granice mnogima od njih otežava svakodnevicu. Neotvaranje granice još je apsurdnije ako se uzme u obzir da broj zaraženih u BiH konstantno opada, što je nedavno komentirao i sam ministar zdravstva RH Vili Beroš.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije