Natječajna procedura

Ana Vidačak dobila sudsku borbu, ali odustala od pozicije direktorice Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ

20.02.2024.
u 11:46

Mr. sc. Ana Vidačak, dr. med uputila je otvoreno pismo u kojemu se osvrnula na problematikiu izbora na poziciju ravnatelja Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ.

-Ovih dana istječe rok za podnošenje moje tužbe protiv Vlade HNŽ zbog nezakonitog poništenja natječaja za izbor direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ. Podsjetit ću, iako je javnost već ranije informirana da je Vlada HNŽ na sjednici održanoj 19.12.2023. godine poništila natječajnu proceduru za izbor direktora Zavoda HNŽ za koju je natječaj bio raspisan 11. 01. 2023 godine , te raspisala novi natječaj 22. 12. 2023. godine, unatoč tome što je resorno mjerodavno ministarstvo prethodno uspješno provelo natječajnu proceduru na kraju koje sam ocijenjena najuspješnijim kandidatom i bila prvoplasirana, navodi Vidačak u svojem pismu te podsjeća kako je ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi predložio Vladi HNŽ donošenje riješenja kojim bi ju Vlada imenovala direktoricom Zavoda. Komentirala je pritom i daljnje poteze s kojima je nastojala, ističe, zaštititi svoje prava. 

Obzirom na prethodno postupanje Vlade HNŽ, putem odvjetnika obratila sam se mjerodavnom sudu i Instituciji ombudsmana za ljudska prava Bosne i Hercegovine radi zaštite mojih prava koja su mi bila uskraćena nezakonitom Odlukom Vlade HNŽ, naglasila je Vidačak.

Podsjeća pritom kako je Općinski sud u Mostaru, dana 22. 01. 2024. godine, donio je Rješenje i odredio mjeru osiguranja kojom se zabranjuje Vladi HNŽ i Ministarstvu zdravstava, rada i socijalne skrbi HNŽ postupanje i poduzimanje aktivnosti sukladno Ponovnom javnom oglasu za izbor i imenovanje direktora ZZO  HNŽ sve do okončanja ovog postupka.

-Obzirom na moja uvjerenja, stavove i poslovna usmjerenja, a budući više nisam zainteresirana za poziciju direktorice Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ, odlučila sam prekinuti daljnji sudski postupak. Ovom prilikom želim izraziti zadovoljstvo donesenim Rješenjem Općinskog suda u Mostaru, zahvaliti kolegicama i kolegama u Zavodu na suradnji, zahvaliti se mojoj Obitelji, kao i svima onima koji su mi bili potpora dok sam obnašala dužnost direktorice Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ, napisala je Vidačak.

Na kraju je Vladi HN i Ministarstvu zdravstava, rada i socijalne skrbi HNŽ zaželjela uspjeh u radu temeljen na zakonitim i svrsishodnim odlukama na dobrobit svih građana ove Županije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije