BIVŠI PREMIJER RS

Aleksandar Džombić dovezen u bolnicu s teškim ozlijedama glave

asds
08.04.2017.
u 17:15

Aleksandar Džombić, bivši predsjednik Vlade RS, smješten je u šok sobi nakon što je s ozlijedama glave i lica u noći između petka i subote dovezen u Univerzitetski klinički centar RS, potvrđeno je “Nezavisnim novinama”.

Kako nam je, uz navođenje njegovih inicijala, rečeno iz UKC RS, stabilnog je zdravstvenog stanja i svjestan je.

Džombić je jutros u 2.35 sata vozilom Službe hitne pomoći Banjaluka dovezen u hitnu prijemnu hiruršku ambulantu, te je hospitaliziran u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje.

“Prema riječima dežurnog liječnika u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje, dr. Voje Vujanovića, i glavnog dežurnog liječnika na hirurgiji danas, doktora Vladimira Kekovića, pacijent A.Dž. (1968) je primljen s dominantnim ozlijedama glave i lica. Pacijent je odmah po prijemu zbrinut i urađena je sva dijagnostika”, rekli su za “Nezavisne” iz UKC RS.

Pacijent ostaje i dalje hospitaliziran u UKC RS, kako bi se nastavilo s dijagnostičkim i terapijskim procedurama. Uzrok nastanka ozlijeda za sada nije poznat.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije