Strogo zabranjeno:

7 rečenica koje svekrve nikada ne smiju reći snahama

wrtf
02.01.2017.
u 20:00

Odnos svekrve i snahe često je kompliciran sam po sebi, a dodatno ga mogu zakomplicirati neosjetljivi komentari svekrve.

1. 'Sin mi izgleda mršavo i nezdravo, hraniš li ga uopće?' 

Podbadanja vezana uz kulinarske vještine česta su pojava u odnosi svekrve i snahe, čak i kada snaga kuha odlično. Čak i da nije tako, svekrve zaboravljaju da su njihovi sinovi odrasli ljudi koji bi se i sami trebali znati nahraniti.

2. 'Ja to nikada ne bih dopustila svom djetetu. '

Odgoj unuka također zna biti meta rasprava. Naravno da je po tom pitanju dobro saslušati mišljenje drugih ljudi, uključujući i svekrvino, ali odgoj djeteta na kraju je ipak u rukama roditelja i oni donose odluke o tome što će dopustiti svojoj djeci.

3. 'Vidjela sam jučer njegovu bivšu curu, ona je baš bila dobra.'

Spominjanje bivših djevojki u ovakvoj vrsti pozitivnog konteksta, čak i ako je potpuno bezazleno, u snahama može stvoriti osjećaj manje vrijednosti. Pomisao da svekrva uistinu vjeruje da nije dovoljno dobra za njezinog sina ni jednoj snasi nije ugodna. 

4. 'Zapustila si se.'

Svima se dogodi loša frizura, izrast koji treba obojiti, koji kilogram viška ili podočnjaci. Svi smo svjesni svog izgleda, ali to ne znači da želimo svaki dan slušati o svojim 'nedostacima'. Takvi komentari ponekad nisu izrečeni iz zlobe ili s lošim namjerama, ali tako zvuče i zato ih je bolje izbjegavati. Sve se može reći na drugačiji način: 'Zašto se malo ne odmoriš? Djeluješ umorno. Ja ću pripaziti na dijete.'

5. 'Moj sin voli…'

Kavu s dva šećera, odrezak pečen 'medium rare', omekšivač za rublje s mirisom planinskog cvijeća etc. Da, svekrva zna što njezin sin voli, ali ponekad zaboravlja da je uz svoju suprugu zavolio i puno drugih tj. novih stvari u koje možda nije upućena.

6. 'Tebi je lako, u moje vrijeme…' 

Nije tajna da starije generacije svekrvi često mladim snahama spočitavaju upotrebu kućanskih aparata poput perilice za suđe ili rublje uz komentar da se u njihovo vrijeme sve pralo ručno. Svako vrijeme nosi svoje teškoće, probleme, nedaće i nitko ne bi trebao donositi sud o tome koliko je vama lako ili teško pa tako ni svekrva.

7. 'Ma on je nesposoban.'

Iako se je u narodu uvriježeno mišljenje kako svekrve rijetko kritiziraju svoje sinove, to ipak nije istina. Bezrazložne kritike koje nemaju temelja u snahama će stvoriti otpor jer će dobiti potrebu da brani muškarca kojeg je odabrala za svog partnera. Konstruktivne kritike svekrve bi trebale dati direktno svom sinu, a ne njegovoj supruzi.

Ključne riječi
sin

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije