MELODIJE MOSTARA

Veliki buket pjesama o kamenu, moru, ljubavi

Melodije
VL FOTO
05.04.2013.
u 10:29

Za Zlatno sunce Mostara natječu se 24 skladbe

U finalnoj večeri 19. izdanja festivala zabavne glazbe Melodije Mostara, koje će se održati večeras s početkom u 21 sat, u velikoj dvorani Hrvatskog doma “Herceg Stjepan Kosača”, natjecat će se 24 festivalske skladbe za Zlatno sunce Mostara, festivalski Grand Prix i ostale vrijedne nagrade.

Vječne melodije

- Melodije Mostara 2013. nude veliki niz zanimljivih, kvalitetnih i pjevnih skladbi, za svačije uho po nešto. Stižu nam renomirani izvođači iz čitave BiH, Hrvatske, Slovenije i Njemačke. Publika u Kosači, radijski i TV gledatelji moći će uživati u nizu pjesama o Hercegovini, skladbi u maniri klapske pjesme, ali i nizu balada, klasičnih šlagera, pop i rock izvedbama. Melodije Mostara do sada su urodile nizom evergreena, a uvjeren sam da će 19. izdanje ove tradicionalne zabavnoglazbene smotre dati niz hitova koji će vremenom postati vječne melodije - kaže Kristijan Čarapina, direktor Melodija Mostara 2013. Preslušali smo sve festivalske skladbe s CD-a koji izlazi u izdanju Song-Zelexa. Veseli nas povratak Ranka Bobana kao skladatelja koji je uglazbio stihove Željka Kozine u festivalskoj skladbi “Sto godina skupa“. Boban i Kozina autori su kultne “Hercegovina u srcu”. Ivan Mikulić, najnagrađivaniji autor i izvođač na festivalu, u pratnji grupe “Afrodita“ iz Tomislavgrada, nastavlja svoju glazbenu nisku s pjesmom ”Braća po kamenu“. Ivan je i autor glazbe za ovu pjesmu, a Nenad Ninčević potpisuje stihove. Ima zanimljivih skladbi izvođača koji dolaze iz Njemačke. Iz Hrvatske stiže buket pjesama s mirisom mora i okusom ljubavi. Nenad Vilović, umjetnički direktor 19. Melodija Mostara kaže da je festival zadržao prepoznatljivost, ali da ujedno slijedi nove glazbene trendove.

Kvalitetne skladbe

Renomirani izvođači iz Hrvatske, kao što su Dean Dvornik, Paula Jusić, Žanamari Lalić, Alen Slavica, Ivo Amulić, pokazuju koliko je festival zanimljiv i izvođačima izvan BiH. -Mene posebno veseli činjenica da niz izvođača iz Hercegovine ima vrlo kvalitetne skladbe - dodaje direktor Čarapina. BHTV izravno prenosi program finalne večeri ovog festivala, a voditelji su Maja Miralem i Dean Kukrić. U show programu nastupit će Žanamari Lalić & J’Animals, a after party održat će se u diskoteci Pink Panther.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije