14. svibnja bira se Osoba godine

Crveni tepih ispred Kosače postao 
zaštitni znak Večernjakova 
pečata

07.05.2018.
u 09:37

Gledatelji Bosanskohercegovačke televizije (BHRT), Hrvatske televizije (HTV) i  TV KISS-a u izravnom televizijskom prijenosu 14. svibnja u 21 sat svjedočit će u Mostaru spektaklu Večernjakov pečat - izboru Osobe godine. Manifestaciji koja je označena najvažnijim društvenim događajem na kojemu se okupe svi važni gosti, dužnosnici, uglednici, estradni umjetnici... Ususret završnici objavljujemo 150 nominiranih za Osobu godine u BiH te kandidate za europske i svjetske nagrade. Ne tvrdimo da su ovo najbolji. Još je na tisuće onih koji zaslužuju biti na ovom popisu. Predloženih 150 osoba ilustracija je kako u BiH i izvan nje ima jako puno uspješnih ljudi. Mnogi od njih nisu nikada bili ni vijest. Njihov prostor uzurpirali su oni koji su vješto zauzeli medijski prostor samo zato što još uvijek živimo u društvu poremećenih vrijednosti. Na našoj manifestaciji pokušavamo, barem na jedan dan, svjetla reflektora usmjeriti na one koji zaslužuju našu pozornost - male ljude velikih djela, onih koji su svojim potezima, pothvatima, djelima... prošlu godinu obojili u pozitivno ozračje. I zato organiziramo Večernjakov pečat! Šaljemo poruku kako ova država ima ljude kojima se može ponositi i koji joj mogu pomoći. Zbog toga već sada možemo najaviti kako će 14. svibnja u Mostaru uistinu biti praznik pozitivnih vibracija.

Europska manifestacija

Večernjakov pečat jedna je od najvažnijih manifestacija u regiji. Stvar je prestiža kojih će tisuću uzvanika uživo u Mostaru nazočiti tom događaju. Pozivnice se traže mjesecima prije spektakla. Mostar na taj dan postane središte BiH i regije u svakom pogledu. “Europski Oscar”, tako su ga nazvali uglednici koji su godinama gosti naše manifestacije, svjedoci kako je ona rasla i izrasla daleko izvan granica i ambijenta koji vlada u BiH.

Poseban Ocjenjivački sud svake godine sa šireg popisa više od tisuću kandidata koji se prikupljaju u bazu tijekom cijele godine izabere 150 nominiranih iz svih sfera života. Kandidati se natječu u 15 kategorija i za glavnu nagradu - Osoba godine. Uz one iz BiH, biraju se regionalne, europske i svjetske osobe. Među 200 nagrađenih u posljednjih 17 godina, Pečat je iz ruku večernjakovaca uručen dvojici papa - Benediktu XVI. i Franji, kardinalu Puljiću, reisu Kavazoviću, vladiki Grigoriju, kao i Billu Clintonu, Miroslavu Lajčáku, Andreju Plenkoviću, Draganu Čoviću, Andreju Kiski, Angelini Jolie, Armandu Assanteu, Marinu Čiliću, Novaku Đokoviću, Halidu Bešliću, Enisu Bešlagiću, Marku Pipuniću, Sejdiću i Finciju...

Pečat je pokretač mnogih drugih velikih događaja. Uspjeli smo što mnogima nije, desetljećima. BiH smo vratili Ustav i “rodni list”. Na pozornicu smo, uz veliko iznenađenje cjelokupne javnosti, donijeli dva najveća izgubljena dokumenta - službeno ovjerene preslike Daytonskog sporazuma (Ustav BiH) i Povelje bana Kulina (rodni list).

 

Crveni tepih

Crveni tepih, preko kojeg u dvoranu Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače ulaze brojni predsjednici država, premijeri, ministri, vjerski poglavari, sportaši, estradnjaci, umjetnici, također se izravno prenosi na BHRT-u. Pečat je i glazbeni spektakl. Sve točke izvode se uživo uz Simfonijski orkestar. Svjetske i domaće zvijezde, poput Tota Cutugna, Piera Mazzocchettija, Petye Ivanove, Edina Karamazova, Kemala Montena, Đanija Stipaničeva, Gibonnija, Halida Bešlića, Severine te brojnih drugih, pratile su i Zagrebačka i Sarajevska filharmonija te Dubrovački, Europski i Novosadski orkestar. Tako će biti i ove godine. Pečat je ona vrijednost više koja svake godine donese i dovede u Mostar brojna iznenađenja. Zato se s nestrpljenjem iščekuje i ovaj 17. Večernjakov pečat koji će se održati pod motom “Europsko proljeće”. I to je naša poruka gdje vidimo BiH te želimo europske vrijednosti donijeti u BiH. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije