uzeli smrtonosne doze lijekova

Zajedno živjeli 66 godina i zajedno umrli isti dan

19.03.2019.
u 21:52

Nakon što su 66 godina bili u braku, Charli (87) i Frensi Emerick (88) iz Portlanda, Oregon su 20. travnja 2017. istovremeno uzeli smrtonosne doze lijekova, što im je omogućio Zakon o dostojanstvenoj smrti koji je na snazi u nekim zemljama SAD-a.

Njihove posljednje sate života zabilježile su kamere televizije ShareWisdomNetwork, koja je njihovu priču snimila za dokumentarni film “Život i smrt: Ljubavna priča” (Living & Dying: A Love Story).

Par je pristao da se dokumentarac koji će im odati počast prikaže nakon njihove smrti, a producirali su ga njihova kćerka Sher i zet Rob Safran. U njemu su razgovori koje su Emerikovi vodili nekoliko sati prije smrti, prenosi Radiosarajevo.ba.

“Nisu imali nedovršenih poslova, niti su za ičim žalili. Došlo im je vrijeme i lijepo je znati da su bili zajedno”, ispričala je Sher za Time.
Frenci je zadnjih godina imala nekoliko srčanih udara što joj je dosta oslabilo srce, a umrla je 15 minuta nakon uzimanja smrtonosne kombinacije lijekova.

Njezin suprug Charlie se godinama borio s rakom prostate, a 2012. godine mu je otkrivena i Parkinsonova bolest. On je umro sat nakon nje. Par se navodno u zadnjim trenucima života držao za ruku, a njihova najstarija kćerka njegovateljka Džerilin Marler je ispričala sa su umrli baš kako su i htjeli.

“Nešto takvo su i htjeli, da su znali da će moći birati kako će umrijeti, uvijek su govorili da žele zajedno otići”, rekla je Džerilin.

Kako je prenio NBC News, Emerikovi su bili članovi 'Hemlockovog društva', grupe koja se od 1980. do 2003. zalagala za pravo na eutanaziju, na dostojanstvenu, potpomognutu smrt u kontroliranim uvjetima. 

Dokumentarni film o njima možete pogledati OVDJE

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?