Predsjednik Srbije

Vučić otkrio što kaže Srbima koji žele priključenje RS Srbiji

Aleksandar Vučić
23.11.2019.
u 13:32

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je za francuski dnevnik Le Figaro kako Srbija čini sve što može da bude veoma konstruktivni partner Bosne i Hercegovine, kao što to čini i s Albanijom i Sjevernom Makedonijom.

"Zahvalan sam albanskom premijeru Rami i sjevernomakedonskom premijeru Zoranu Zaevu što su sa mnom pokrenuli projekt koji mnogi nazivaju 'Mini Schengen', a koji predviđa slobodan protok između naših zemalja", rekao je on.

Upitan što kaže Srbima koji žele priključenje Republike Srpske Srbiji, Vučić je odgovorio kako Srbija mnogo investira u Srpsku, ali da priznaje teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine i "točka".

Kada je riječ o odnosima s Hrvatskom Vučić je rekao kako ih želi poboljšati, jer, strateški gledano, Srbi i Hrvati nemaju razloga da se spore, prenosi Tanjug. 

Novinar Le Figaroa osvrnuo se i na ideju Velike Albanije i upitao postoji li ona i dalje, na što je Vučić je rekao kako Albanci i dalje imaju takve težnje.

"To žele i samo glupe osobe to ne vide. Ponekad bi rekli da će se ujediniti pod krovom EU, a ponekad na drugi način, ali nikada nisu odustali od te ideje", kazao je on.

Vučić je ukazao kako su, od rata s NATO 1999. godine, Srbi u stalnoj obrani, a paralelno s tim Abanci su njihov dobar imidž, koji je stvorila propaganda NATO, koristili da postignu svoje ciljeve.

"Uspostavili su nove nacionalne interese koji imaju za cilj dominaciju na Balkanu", rekao je on.

Vučić je naglasio i kako Priština ne čini ništa kako bi se pronašlo kompromisno rješenje.

Ključne riječi

Komentara 2

FE
FexMex
14:53 24.11.2019.

Nego... Zast nitko nece bit u dobrim odnosima s nama hrvatima?

FI
fifmar
16:53 23.11.2019.

Budaletina, po njemu svi zločesti samo on dobar i iskren, to što on laprda, može pričati maloumnima, možda mu i povjeruju

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije