Skroman doček

Visok stupanj opreza na proslavama Nove godine u Europi

pariz
31.12.2015.
u 08:33

Pariz se priprema za novogodišnju proslavu bez vatrometa, i sa smanjenim brojem gostiju u restoranima koje će osiguravati s više od 10.000 pripadnika vojske i policije na ulicama.

Milijuni ljudi širom svijeta proslavit će novogodišnju noć na otvorenom u svjetskim metropolama. No, ovaj put skromnije i s podignutim stupnjem uzbune zbog straha od terorističkih napada.

Pariz koji je teško pogođen terorističkim napadima u studenom, priprema se za novogodišnju proslavu bez vatrometa, i sa smanjenim brojem gostiju u restoranima koje će osiguravati s više od 10.000 pripadnika vojske i policije na ulicama.

U središtu Londona večeras će biti raspoređeno 3.000 policajaca.

Zbog terorističkih prijetnji vatromet je u srijedu navečer otkazao i gradonačelnik Bruxellesa, prijestolnice Belgije i sjedišta Europske unije, a u ponedjeljak je objavljeno da će Crveni trg u Moskvi, na kojem se tradicionalno dočekuje Nova godina, biti zatvoren zbog straha od potencijalnih napada.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije